Jak bylo slíbeno, tak se stalo. Akční adventura Horizon Forbidden West obdržela první větší aktualizaci po vydání. Patch s označením 1.05 opravuje spoustu chyb. Nizozemské studio Guerrilla Games slibuje další aktualizace.

BLIKÁNÍ OBRAZOVKY VYŘEŠENO NEBYLO

Vývojáři se zaměřili na chyby a problémy, které hráči nahlásili. Před několika dny bylo týmem zmíněno, že vysokou prioritu má několik grafických problémů, které mají za následek blikání obrazovky, špatnou ostrost a sytost obrazu a další nešvary promlouvají do zážitku z hraní – mj. blikání objektů a nekonečné načítání v arénách.

Na ty se ale v patchi 1.05 nedostalo. Místo nich bylo vyřešeno dalších 25 problémů, jde zejména o problémy související s výkonem hry, kosmetické opravy a eliminaci nepříjemných chyb v hlavních a vedlejších úkolech, které blokovaly postup dějovou linkou.

Správně by měl fungovat režim HDR, dovednost „Druhá šance“ a nemělo by docházet k problémům s načtením detailů v některých táborech. Vyřešen má být také problém, kdy se Aloy a další postavy dívají nesprávným směrem. Stejně tak by Tallneck už neměl měnit směr své trasy poblíž „The Sand of the Sentinels“.

S výkonem souvisí menší pravděpodobnost pádu hry. Kompletní seznam oprav najdete na Redditu.

Zástupci Guerrilla Games tam dodávají, že o problému v misi „Reach for the Stars“, kde hráči nemohou prohledat rozbitý stroj, vědí a pracují na něm, stejně jako na dalších chybách. Brzy můžeme očekávat další aktualizaci, což vzhledem k velikosti hry není nikterak překvapivé.

Horizon Forbidden West vyšel 18. 2. 2022 s českými titulky pro PlayStation 5 a PlayStation 4. Pokud hru ještě nemáte, ve spolupráci s JRC soutěžíme o tři kopie a trička. Více zde.