Tuzemský obchod Xzone se pochlubil první ukázkou z chystaného artbooku k trilogii Mafia. To, aby netrpělivým fanouškům rychleji uteklo čekání na knihu, která byla ze srpna odložena na září. Autoři potřebují více času na „finální vymazlení všech detailů“.

„K příležitosti 20. výročí série vznikne unikátní prémiový artbook The Art of Mafia Trilogy, ve kterém si čtenář prohlédne celou sérii Mafia od prvních vývojářských krůčků až po současnost,“ uvádí obchod.

„Mafia je jeden z prvních velkých titulů, který dobyl také zahraniční trhy a zasadil ČR do videoherní mapy světa. Spolu s dvojicí následujících pokračování série prodala miliony kusů po celém světě. Kniha The Art of Mafia Trilogy je oslavou 20. výročí série. Nahlíží do její spletité historie a fanoušky nadchne i některými nikdy neviděnými materiály.“

Artbook vyjde v české i anglické verzi za 999 Kč a vzniká v Xzone za úzké spolupráce se studiem Hangar 13, které pracovalo na remaku první Mafie a Mafie 3, a distributora Cenega Czech. Díky němu se má prodávat všude možně, včetně každého dobrého knihkupectví.