Insomniac Games konečně ukázali remasterovanou verzi akční adventury Marvel's Spider-Man, která je určena výhradně pro PlayStation 5. Vylepšené dobrodružství pavoučího muže se nám odkrývá v traileru a gameplay záběrech.

Než se na obě videa podíváte, tak mi věnujte ještě svou pozornost. Vývojáři ve Spider-Man Remastered změnili tvář Petera Parkera. Hlavní hrdina nově připomíná hollywoodského herce Toma Hollanda, který hraje Petera Parkera v nejnovějších filmech Spider-Man od Sony. To je velké překvapení a myslím, že takovou proměnu protagonisty nikdo nečekal.

Původní Peter Parket vs. nový Peter Parker.

Na jednu stranu to může být způsobeno změnou herců. U původního Spider-Mana z roku 2018 byl snímán obličej Johna Bubnika. Pro remaster ale Insomniac Games najali Bena Jordana, aby nasnímali jeho obličeje, zatímco o pohyby se nadále staral Yuri Lowenthal. Jordan je sám o sobě malinko podobný Tomu Hollandovi, ale my tady vidíme mnohem větší podobu. Zejména na obrázcích, které srovnávají Petera Parkera ze Spider-Man Remastered a Toma Hollanda.

Pokračujeme. Spider-Man Remastered využije sílu PlayStationu 5 a obdrží Performance Mode, který rozpohybuje hru při 60 snímcích za sekundu - Performance Mode můžete vidět v pohybu v dnešním gameplay videu. Tvůrci zdůrazňují okamžité načtení hry, 3D zvuk na kompatibilních sluchátkách a využití ovladače DualSense prostřednictvím adaptivních spouští a haptické odezvy. Pochopitelně nebude chybět ani ray-tracing pro lepší efekty a nasvícení, stejně tak HDR.

O vylepšení promluvil komunitní šéf James Stevenson. Tvrdí, že se hra pochlubí velkým množstvím novinek, obsahových i technických, které těží z mnohem výkonnějšího hardwaru PlayStationu 5. Spider-Man Remastered je podle něj finální verze a my si máme všímat realistického odrážení světla od oken mrakodrapů, lepšího vykreslení oblohy, povětrnostních podmínek nebo detailů na postavách, včetně vlasů.

Ve fotografickém režimu se můžete těšit na nové možnosti a ve hře na tři nové obleky, jedním z nich je The Amazing Suit.

Marvel's Spider-Man Remastered bude dostupný výhradně na konzoli PlayStation 5, ovšem remaster získáte pouze tak, že si koupíte dražší Ultimate Edition hry Spider-Man: Miles Morales za necelé dva tisíce korun. Samostatně se remaster nebude prodávat a nezískají ho zdarma ani majitelé původní PS4 verze. Plus remaster nepodporuje uložené pozice z originálu z roku 2018 – jde totiž o dvě samostatné hry.

POROVNÁNÍ OBOU VERZÍ HRY