Po prvních screenshotech přichází na řadu první trailer. Alan Wake Remastered na první pohled vypadá lépe, i když mohl by vypadat ještě lépe. Jak v přímém přenosu řekl Fiola, je to ostřejší.

Finské studio Remedy vzápětí potvrdilo rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu na PlayStationu 5. Na PS4 Pro si budete moci vybrat režimy Performance (60 fps) a Quality (4K v 30 fps) a PS4 verze poběží při 30 fps.

Hráče na PS5 dále potěší podpora adaptivních spouští bezdrátového ovladače DualSense. Každá zbraň, kterou hlavní hrdina Alan Wake používá, má působit jedinečným dojmem.

Na remasteru se podílelo mnoho původních vývojářů Alana Wakea. Jejich cílem bylo zachovat identitu a jedinečný vizuální styl hry a zároveň pozvednout grafiku tak, aby splňovala očekávání současných hráčů.

„Téměř vše v původní hře bylo vyretušováno: spousta jednotlivých položek, od scén z prostředí po jednotlivé rekvizity, textury, soubory zvukových efektů a výtvarné zpracování uživatelského rozhraní. Protože jde o nesmírně důležitou součást vytváření zneklidňující atmosféry hry, pracoval na tom speciální tým, který se snažil zajistit, aby stromy a listí vypadaly co nejlépe,“ uvádějí a zmiňují ještě kompletně přepracovaný model hlavního hrdiny.

Alan Wake Remastered vyjde 5. 10. letošního roku nejen na PlayStation 5 a PlayStation 4 (na konzole od Sony vychází Alan Wake vůbec poprvé), ale také na PC, Xbox Series X/S a Xbox One.

Pokud máte v budoucnu v plánu koupit next-gen konzoli, tak PS4 verze slibuje bezplatný upgrade na PS5 a Xbox One na Xbox Series X/S.