Keiichiro Toyama již zanechal svůj otisk v historii díky prvnímu dílu série Silent Hill, ovšem za zmínku také stojí jeho další hororová série Siren nebo akční adventura Gravity Rush. Toyama působil posledních několik let pod Sony v japonské divizi, ale v loňském roce tuto společnost opustil a založil si vlastní studio s názvem Bokeh Game Studio. A právě s tímto studiem se hodlá vrátit zpět k hororovému žánru, do kterého přispěje svým novým počinem.

Na YouTube kanále Bokeh Game Studio se objevilo video, ve kterém se dozvíte něco více o kreativním řediteli a zakladateli studia, kterým není nikdo jiný než Keiichiro Toyama. Kromě toho, že se zmínil o svém vlivu na herní průmysl či o tom, jak je překvapen ze své úspěšné kariéry v tomto odvětví, došlo i na pár informací ohledně první hry z produkce studia Bokeh Game Studio.

Přečtěte si také: Oznámení nového Silent Hill již v létě?

Bude se jednat o hororový titul, který si chce Toyama udělat svým stylem, jenž je z části inspirován „death games“. To je téma, které převažuje v japonské manze. Navíc se zde setkáváme se zasazením do „brutálního světa“, který bychom mohli očekávat i v Toyamově hororovém počinu.

Toyama se zmiňuje, že se s tímto titulem vrací ke svým kořenům, co se tedy hororů týče. K tomu všemu si vybral pro svůj nový projekt mnohem temnější cestu, než jsme mohli vidět u jeho předchozích her. Vypadá to tedy, že se můžeme těšit na opravdu děsuplný zážitek, což je vidět z obrázků, které byly v průběhu videa ukázány.

„Máte tyto obyčejné lidi zahnané do iracionálních situací,“ vysvětluje Toyama. „Jsou emocionálně na hraně, když se potýkají s akcemi nebo dramatem. To mě ovlivnilo a myslím, že se to projeví v mé další hře.“ V průběhu videa také prozradí svůj pohled na horor jako takový, který zní takto: „Pohled na horor, který mám, je otřesení každodenním životem. Raději než ukazovat strašidelné věci, by to mělo zpochybňovat naši pozici, nutit nás zpochybnit skutečnost, zdali žijeme v míru.“

Tohle opravdu zní jako něco, co byste očekávali od tvůrce Silent Hill. Přeci jen, otřesení reality, střetávání obyčejných lidí s nenormálními situacemi, to všechno v této hororové sérii najdete. V rámci videa se Toyama zmíní i o své vášni pro fotografování. Jsou to právě některé z jeho fotografií, které Toyamovi a jeho týmu pomohly při výběru lokací do jejich nové hry.

Přečtěte si také: Mezi dvěma světy - seznamte se s hrami, co přesahují realitu

Hry se na sto procent dočkají PC hráči, jelikož PC je platforma, na kterou se v Bokeh Game Studio zaměřují, ale pokud to bude v jejich silách, pokusí se doručit i verze pro konzole.

A tohle je vlastně vše, co prozatím o hororovém projektu víme. Není se čemu divit, že nechtějí zmiňovat další podrobnosti, jelikož vývoj je teprve na svém začátku. Vydání bychom navíc mohli očekávat až někdy v roce 2023.