Pokémon Scarlet a Violet, stejně jako Pokémon Sword a Shield, obdrží větší příběhové dodatečné balíčky. První rozšíření The Hidden Treasure of Area Zero je ve stylu Expansion Passu, obsáhne dvě samostatná DLC a k předobjednávce bude brzy na Nintendo eShopu.

První z této dvojice se jmenuje The Teal Mask, vyjde na podzim letošního roku a pozve hráče do oblasti Kitakami mimo region Paldea. Druhé se jmenuje The Indigo Disk, vyjde někdy v zimě a navštívíte v něm Blueberry Academy, sesterskou školu jako výměnní studenti. O studiu bude i první část.

V obou DLC se sekáte s pokémony, kteří se nevyskytují v regionu Paldea. Tisková zpráva potvrdila tři nové pokémony: Okidogi, Munkidori a Fezandipiti. Celkově má v nových oblastech žít více než 230 „známých“ pokémonů, kteří nejsou ve Scarlet a Violet.

Kitakami je oblast s horou, rýžovými políčky a jablečnými sady a ve vesnici se koná festival s prodejními stánky. Takže se podle všeho máte nač těšit.

Kromě toho by od dnešního dne mělo fungovat propojení s Pokémon Go. A během léta bude pro Android a iOS dostupná aplikace Pokémon Sleep. Ta bude monitorovat a analyzovat váš spánek.