Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- O víkendu Anthem oslavil první rok. Na nepovedený pokus o live-service hru by v BioWare nejraději zapomněli, alespoň tak to lze vnímat. Vývojáři si na oslavu prvních narozenin vůbec nevzpomněli - na sociálních sítích není jediná zmínka, natož aby se nějaký obsah objevil ve hře. A tak to vzali fanoušci do vlastních rukou a přihlásili se na Redditu. Několik z nich dokonce poděkovalo za úžasný zážitek a těší se na budoucnost. V dalších příspěvcích se objevily i zajímavé herní momenty. BioWare mezitím pracují na Anthem 2.0.

- „Jsem nadšený z věcí, které ještě nebyly odhaleny,“ řekl o PlayStationu 5 a Xboxu Series X technický šéf ze studia 4A Games, které stojí za sérií Metro.

- Nvidia přináší unboxing speciální GeForce RTX 2080 Ti Cyberpunk 2077 edice. Vyrobeno bude méně než 200 kusů a o 77 z nich si můžete zasoutěžit.

- Kojima Productions se nezúčastní GDC. Tvůrci Death Stranding v čele s Hideo Kojimou nebudou riskovat a kvůli koronaviru nebudou v San Franciscu mluvit o filozofii designu své hry. Kojima chtěl odhalil koncept hry, mechaniky i zákulisí vývoje a další věci, které ovlivnily konečnou vizi titulu. Kojima tak následuje kroky Sony, která také na GDC nebude.

- Minulý týden se na Steamu nejvíce prodával Wolcen: Lords of Mayhem. Následuje Year 5 Pass pro Rainbow Six Siege, Monster Hunter World: Iceborne, Metro Exodus v klasické i Gold edici, PUBG, GTA V, No Man's Sky, Monster Hunter World a Besiege.

- V Obsidianu (autoři The Outer Worlds) pracují na neoznámeném AAA RPG pro konzole nové generace a PC. Studio pro něj otevřelo více než dvě desítky nových pracovních pozic. Hra má zahrnout boj zblízka i z dálky a výjimečně střelbu z pohledu první osoby. Zmíněny jsou také prvky pro multiplayer.

- Zatímco Anthem spinká, tak Overwatch testuje. Už během dnešního dne bude na všech platformách dostupný první experimentální mód. Blizzard zkouší změnu pojmenovanou „triple damage“. Hodlá změnit výchozí složení týmu: tři útočníci, dva supporti a jeden osamocený tank. Standardem jsou dva hrdinové z každé třídy. V důsledku toho projdou změnami vyvážení „off-tank“ hrdinové Roadhog, Zarya a D.Va.

- Pouliční bojovka Streets of Rage 4 se pochlubí lokální kooperací pro čtyři hráče a online zápasy pro dva hráče. Předešlé díly oživené klasiky od Segy byly limitovány na dva hráče. Odhalena byla také pátá (a finální) hratelná postava: Floyd Iraia. Přidává se k Alex, Blaze, Adam Hunter a Cherry Hunter. Streets of Rage 4 dorazí během jara na Switch, PS4, PC a Xbox One.

- Ve čtvrtek 27. 2. na PAX East oznámí Gearbox Software nové příběhové rozšíření Borderlands 3.

- Bývalý profesionální hráč hry FIFA si za útok na Electronic Arts vysloužil permanentní ban na hry a služby od EA. Podle společnosti Kurt‘ Kurt0411’ Fenech překročil všechny meze slušnosti a porušil jejich smluvní podmínky. Fenech kritizoval EA v posledních dvou letech, stěžoval si na hru a útoky eskalovaly na sociálních sítích firmy i zaměstnanců EA. V jednom streamu Kurt plivl na logo EA na své šále. Už v roce 2019 mu EA zakázala všechny turnaje ve FIFA.

- I po 17 letech vypadají závody Need for Speed: Underground k světu. Modder Stre1itzia vylepšil Redux modifikaci z roku 2017 o ray tracing a svou práci ukázal ve videu. Pokud máte zájem, můžete si oba mody stáhnout. Návod v připnutém komentáři na YouTube.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: