Kód pro recenzování Battlefieldu 2042 obdržela redakce Indiana teprve dneska. Vybraní zahraniční weby měly více štěstí a dnes publikovaly své recenze. Ty jsou většinou pozitivní a signalizují, že se studio DICE ve spolupráci s dalšími týmy pod Electronic Arts trefilo do černého. I když je otázkou, jak se čistě multiplayerové bitvy budou zamlouvat hráčům. Na to se novináři povětšinou nesoustředí, jen server Stevivor se známkou 4,5/10 vyjádřil lítost nad absencí singleplayeru. Jeho redaktor tvrdí, že Battlefield 2042 není připraven, aby v letošním roce vyšel a lepší by byl odklad.

Jiné magazíny se pochlubily s rozpracovanou recenzí a zatím nevynesly verdikt. Pojďme se společně podívat na hodnocení Battlefieldu 2042 a rozebrat si detailněji několik názorů.

HODNOCENÍ BATTLEFIELDU 2042 V ZAHRANIČÍ:

GameSpot se i přesto, že recenze ještě není dokončena rozhodl udělit 8/10. Dle nich je na Battlefieldu 2042 opravdu působivá rozmanitost, kterou nabízí ve svých multiplayerových režimech a zejména v Battlefieldu Portal. Ten umožňuje prožít to, co jste zažívali v minulých dílech série. Redaktor oceňuje DICE za dobře odvedenou efektní práci a že hráčům Battlefieldu přinášejí vše, co mají rádi.

Game Informer o známce zatím nerozhodl. Už dnes je ale Alex Van Aken přesvědčen, že vzhledem k rozsáhlému obsahu, který můžete hrát, včetně Portalu s mapami Caspian Border z Battlefieldu 3 a Battle of the Bulge z Battlefieldu 1942, lze fanouškům série hru doporučit.

Podle Polygonu (také bez hodnocení) hledá studio DICE ono kouzlo starého Battlefieldu už více než deset let a s Battlefieldem 2042 se k němu nesmírně blíží. Ale zatím se novému dílu málokdy podaří být něčím víc. „Nepřipadá mi to jako skutečný krok kupředu pro sérii ani jako smysluplná aktualizace dvacet let starého konceptu,“ uvedl Austen Goslin.

Instinkt Eda Thorna z Rock Paper Shotgun říká, že se jedná o solidní střílečku s módy, které osloví spoustu fanoušků first-person stříleček. Ale i přes poměrně slabé představení v traileru je to Portal, jenž má podle něj potenciál být něčím opravdu výjimečným.

To Luke Lawrie z magazínu Stevivor hodnocení 4,5/10 obhajuje tím, že Portal je zářivým majákem radosti, ovšem režimy All-Out Warfare a Hazard Zone jsou průšvih. Všude, kam se podíváme, máme najít problémy. Zmiňuje nekvalitní gungplay, problémy s výkonem brzdící zážitek, frustrující chyby, nevýrazné mapy postrádající krytí a nezáživnou hratelnost.

„Hra je upřímně řečeno ve stavu, který zjevně není připraven k vydání. Je těžké doporučit Battlefield 2042, když existují jiné tituly – jako například Hell Let Loose – které postavily své základy na sérii Battlefield a dělají to lépe než DICE,“ dodává Lawrie.

Michael Goroff z EGM vytáhl 5/5. „Battlefield 2042 vrací sandbox do série odvážným a kontroverzním způsobem. Nový systém specialistů se může zpočátku zdát jako svatokrádež, ale otevírá herní možnosti, které v předchozích dílech nebyly možné. Rozsáhlé, dobře navržené mapy nabízejí spoustu prostoru pro experimentování a nové příběhy a režimy jsou skvělé,“ dodává s tím, že je to skutečná evoluce série, jež se vzpírá stagnaci, která ohrožovala její budoucnost. „Nebude pro každého, ale hráčům, kteří touží v Battlefieldech po představivosti a zábavě, poskytne vše, po čem touží, a ještě víc.“

Hardcore Gamer s hodnocením 3,5/10 píše, že skok do nové generace měl být triumfálním návratem série i vývojářů. V některých ohledech Battlefield 2042 plní své sliby díky fantastické hratelnosti, sadě nových funkcí a vylepšení a prezentaci, která vypadá stejně dobře jako se hraje. Bohužel hra zaostává stejně, ne-li více. Množství obsahu od DICE je chudokrevné, Hazard Zone působí špatně vyváženě a nedostatek režimů, map a zbraní v All-Out Warfare je vzhledem k historii série zarážející. Battlefield Portal od Ripple Effect Studios staví mnohé z toho na hlavu a poskytuje solidní možnosti pro tvůrce, obsah z předchozích dílů Battlefieldu a nepřeberné množství způsobů, jak si Battlefield vyzkoušet. Nesmírná znovuhratelnost, úcta k minulosti a kreativita Portalu pomáhají zmírnit obsahové sucho Battlefieldu 2042. Battlefield 2042 je zábavná hra, ale její základní herní obsah vám bude chybět. Naštěstí je tu Battlefield Portal, který se o to postará a dělá to skvěle.“

Battlefield 2042 bude spuštěn od 12. 11. pro hráče, kteří si zakoupili Gold nebo Ultimate edici. Předplatitelé Xbox Game Passu Ultimate a EA Play ve stejný den dostanou možnost si Battlefield 2042 vyzkoušet v desetihodinové trial verzi. K vydání standardní edice hry dojde 19. 11. ve verzích pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Více zde.