Společnost Sony se pochlubila prvními podrobnostmi o nové generaci virtuální reality, která míří na PlayStation 5. Má být dramatickým skokem ve výkonu a interaktivitě, což společně vytvoří dokonalý herní zážitek. Inženýři připravili nový VR ovladač, který využívá některé z klíčových funkcí bezdrátového ovladače DualSense - těmi dle nás je haptická odezva a adaptivní spouště.

„Hráči po nasazení nového headsetu pro VR pocítí ještě větší pocit přítomnosti, a ještě více se ponoří do svých herních světů,“ řekl Hideaki Nishino. „Pokračujeme v inovacích našeho VR systému, aby si fanoušci mohli i nadále užívat jedinečné zážitky, které jsou synonymem pro PlayStation. Využíváme to, co jsme se naučili od spuštění PS VR na PS4, abychom vyvinuli systém VR nové generace.“

Nová generace virtuální reality pro PS5 má být lepší ve všem, od rozlišení a zorného pole až po sledování pohybu a input. K PS5 bude VR headset připojen pomocí jedno jediného kabelu, což zjednoduší nastavení a usnadní používání.

„Jednou z inovací, z níž jsme nadšeni, je náš nový VR ovladač, který bude zahrnovat některé z klíčových funkcí bezdrátového ovladače DualSense, spolu se zaměřením na skvělou ergonomii. To je jen jeden z příkladů technologie budoucnosti, kterou vyvíjíme, aby odpovídala naší vizi pro celou novou generaci her a zážitků ve virtuální realitě,“ dodal Nishino.

Nový VR systém od Sony nebude vydán v letošním roce. Před inženýry z japonské společnosti je ještě spoustu práce. Chtěli nám ale poskytnout první informace.

Zařízení PlayStation VR bylo vydáno před více než čtyřmi lety a značně se postaralo o rozšíření virtuální reality ve světě her. PS VR funguje na PS5, ovšem hry jsou nadále určeny pro PS4. To se týká i nadcházejících titulů After The Fall, Sniper Elite VR a Humanity.