Dobré ráno. Možná tu máme první obrázky ze Starfieldu od Bethesdy. Mezitím Techland uklidňuje fanoušky Dying Light 2, Capcom zvažuje Resident Evil 8: Village na PS4 a Xbox One a další zprávičky. 

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Starfield, vesmírné RPG dobrodružství od Bethesdy, má vyjít ještě před The Elder Scrolls 6. O hře toho ale moc nevíme a je těžké určit, zda obrázky, které se objevily na internetu, pocházejí skutečně ze Starfieldu. První obrázek ukazuje astronauta a druhý kosmickou loď. Všimnout si můžete i uživatelského rozhraní.

- „Vývoj Dying Light 2 se posouvá vpřed podle našeho interního plánu, který jsme stanovili začátkem tohoto roku,“ řekl Ola Sondej, PR manažer Techlandu, magazínu Push Square na otázku, jak to s pokračováním zombie akce vypadá. Stále ale neznáme datum vydání.

- Zase a opět se mluví o remasteru trilogie Mass Effectu. Novinář Jeff Grubb tvrdí, že hra byla odložena na začátek roku 2021. Hlavní důvodem má být snaha vylepšit první díl, který původně vyšel v roce 2007, z hlediska grafiky a hratelnosti. Remaster má obsahovat všechny dodatečné balíčky pro jednoho hráče, ale multiplayer (poprvé v Mass Effectu 3) nemá být součástí.

- Xbox obdržel novou verzi Microsoft Store pro snazší, rychlejší a příjemnější nakupování digitálního obsahu. Nová podoba obchodu je dostupná pro všechny hráče poté, co prošla testováním členů programu Xbox Insiders. Změny můžete vidět ve videu níže:

- Rocket League je free-to-play a o hru je velký zájem. V prvním dni (23. 9.) zaznamenal titul milion souběžných hráčů. Dá se předpokládat, že číslo zahrnuje hráče na PC, PS4, Xboxu One a Switchi. Předešlý rekord byl zaznamenán na začátku tohoto roku, šlo o 120 tisíc hráčů. Sám Steam dokázal 24. 9. 2020 přitáhnout do Rocket League více než 129 tisíc hráčů.

- Retro Studios, kde pilně pracují na Metroid Prime 4, přivítali novou posilu. K týmu se přidal Jon Marcella, který se ve studiu Sony Santa Monica sedm let podílel na sérii God of War. Nyní bude mít na starost návrh prostředí pro Metroid Prime 4.

- Začátkem příštího měsíce se můžete těšit na strašidelnou příběhovou hru I Am Dead s duchy na ostrově Shelmersto. Podle mnohých může jít o fascinující indie zážitek od tvůrců Hohokum a Wilmot's Warehouse. Dočkáme se ho 8. 10. na Nintendu Switch a PC (Steam).

- Nejen Doom Eternal. Xbox Game Pass byl před příchodem brutální first-person střílečky obohacen o Night in the Woods (Xbox, PC a Android), Kathy Rain A Detective is Born (PC) a Warhammer Vermintide 2 (Xbox a Android).

- V Japonsku dříve Xboxu pšenka nekvetla, ale to se pomalu mění. Důkazem je, že přidělené kusy Xboxu Series X byly vyprodány během několika minut, zatímco Xbox Series S se držel déle. Japonský Amazon měl alokované kusy na den vydání zabrané za 17 minut, zatímco oficiální Microsoft Store za 12 minut. Podobný zájem byl také ve světě, ale bohužel nevíme, kolik kusů bylo na předobjednávky k dispozici. Proslýchá se, že jich je celkově málo.

- Capcom na Tokyo Game Show Live 2020 ukázal Devil May Cry 5 Special Edition, která vyjde na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Capcom vnadí na 120 snímků za sekundu, ray-tracing a na mnoho grafických vylepšení. Navíc je připraven Turbo Mode, další úroveň obtížnosti a Vergil jako hratelná postava. Vergila si budou moci koupit majitelé PC, PS4 a Xbox One verzí Devil May Cry 5 za 5 dolarů/eur.

- Definitivní edice Mafie byla minulý týden třetí nejprodávanější hrou ve Velké Británii. Remake české kultovky nestačil ve svém prvním týdnu (hra vyšla v pátek) na Marvel’s Avengers a Super Mario 3D All-Stars. Trilogie Mafie se umístila na šestém místě.

- Brian Fargo, generální ředitel inXile Entertainment, prozradil, že pracují na dvou nových „úžasných RPG“. Druhý projekt je v rané fázi předprodukce, takže ho nemáme očekávat v dohledné době. Nejnovější hrou inXile je Wasteland 3.

- Na Startovači shání student střední školy 15 500 Kč na low-poly multiplayerový projekt pro dva hráče s názvem Welcome Color To World. Hra se zaměřuje na barvy.

Přečtěte si také: Dying Light 2 bude hororovější. Z noci si máte nadělat do kalhot

- Po 11 letech končí FarmVille. Hra od společnosti Zynga zažila největší boom na sociální síti Facebook a nejspíš by ještě přežila, ovšem kvůli konci podpory Flash Playeru od Adobe zanikne spousta titulů. Pokud vám bude FarmVille chybět, tak na mobilech a tabletech by se brzy měl objevit třetí díl.

Na TGS rovněž Capcom potvrdil nedávné spekulace. Japonská společnost skutečně zvažuje vydání Resident Evil 8: Village na PlayStation 4 a Xbox One. Hra byla dosud oznámena pouze pro PC, PS5 a Xbox Series X/S. Fanoušci se také mohou těšit na větší lokace s důrazem na průzkum.

- Začátkem roku 2021 pro PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, Switch a PC vyjde Dynasty Warriors 9 Empires. PC port má být ve stejné kvalitě jako verze pro novou generaci konzolí.

A to je konec, dámy a pánové. Jak jste si užili prodloužený víkend? Já čas volna věnoval rodině a hraní Mafia: Definitive Edition. Hru jsem stihl dokonce dohrát a mám rozporuplné pocity. Hrál jsem na PS4 Pro a nepotěšila mě zejména technická stránka, kdy jsem musel několikrát restartovat misi kvůli chybě. Dále viditelné načítání textur, špatné odrazy skleniček v baru, mizející chodci atd. Je toho hodně a je to dost škoda – na PC je stav mnohem lepší. Přesto koupě nelituji.