Na internetu se objevily dva screenshoty, které mají pocházet z nového dílu válečné first-person střílečky Battlefield od studia DICE. Obrázky nejsou oficiálně potvrzeny, ale o jejich pravosti je přesvědčen známý insider Tom Henderson. Ten si v průběhu let udělal dobrou pověst a v posledních měsících často informuje o Battlefieldu.

Obrázky potvrzují dřívější spekulace. Nový Battlefield se má odehrávat 10 let v budoucnosti a při boji budeme používat moderní vybavení. Zbraně mají být založeny na těch současných, případně těch experimentálních.

Podle všeho obrázky pocházejí z traileru, který by nám EA měla v dohledné době ukázat.

Přečtěte si také: Oficiálně: Nový Battlefield je návratem totální války

Henderson tvrdí, že se hra bude jmenovat jednoduše Battlefield a obsahovat příběhovou kampaň, v níž hrajeme za specializovanou jednotku a zapojíme se do konfliktu dvou supervelmocí z očí Spojených států amerických i Ruska. Třešničkou na dortu má být rozsáhlý systém destrukce s možností zničit celou budovu, dynamický systém počasí a možnost zahrát si kampaň v kooperaci.

Co se týče multiplayer, Henderson očekává battle royale režim a na výběr čtyři třídy s různými schopnostmi a vybavením.

Oskar Gabrielson, generální manažer DICE, nedávno o novém Battlefieldu mluvil jako o návratu totální války. „Můžu vám říct, že jde o odvážný krok. Má vše, co na Battlefieldu máme rádi – a všechno to posouvá na další úroveň. Epický rozsah. Totální válčení. Šílené a nečekané okamžiky. Destrukce měnící prostředí. Masivní bitvy nabité více hráči a šílenstvím než kdy předtím. To vše rozpohybuje výkon konzolí a počítačů nové generace,“ psal ve zprávě Gabrielson.

Současně potvrdil existenci ještě jednoho Battlefieldu. Studio Industrial Toys ve spolupráci s DICE připravuje na rok 2022 speciální díl pro chytré telefony a tablety.

Přečtěte si také: Nový Battlefield má mít zničitelné prostředí a přinést revoluční kampaň

Nový Battlefield je v plánu na konec letošního roku pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

SOUHRN SPEKULACÍ

- Nový Battlefield mají obohatit přírodní katastrofy, které výrazně upraví mapu a mohou dokonce zničit budovy - tornádo, povodeň, sopečná erupce a zemětřesení.

- Revoluční kampaň zasazena do moderní doby. Přesunout se máme o 10 let do budoucnosti a být součástí konfliktu dvou supervelmocí: Spojených států amerických a Ruska. Během hry budeme využívat vojenské vybavení, s kterým v současné době armáda teprve experimentuje. Jedná se například o vojenské roboty, drony a tryskové batohy. Krom toho dojde na klasické zbraně a obvyklé tanky a vrtulníky.

- Hrát máme za tým specialistů, kterému budeme velet a vybírat si, za kterou supervelmoc budeme bojovat. Henderson dokonce mluví o možnosti manévrovat mezi USA a Ruskem a plnit rozkazy pro obě strany. To má hra nechat na vás a vy si máte pamatovat, že váš tým specialistů má být pro ně cenným přínosem. 

- Příběhová kampaň má podporovat kooperaci, abyste si mohli zahrát s kamarádem. Jiní insideři mluvili o Kazachstánu jako hlavním bojišti příběhové kampaně.