Command & Conquer: Tiberian Dawn a Command & Conquer: Red Alert mají speciální místo v srdcích strategických hráčů. Stejně tak je milují vývojáři, kteří se z bývalého Westwood Studios přesunuli do Petroglyph Game a ve spolupráci s Electronic Arts připravují remasterované verze obou her. A právě na oficiálních stránkách studia Petroglyph Game se objevil první obrázek z vylepšeného Red Alertu.

Obrázek nám dává představu o tom, jak bude remaster této real-time strategie z roku 1996 na současných počítačích vypadat. Na první pohled vidíme vylepšenou a detailnější grafiku nebo ostřejší textury ikonických jednotek a budov. Pokud si chcete porovnat původní verzi s remasterem, navštivte oficiální stránky, kde naleznete porovnání staré a nové verze. Stejně tak se můžete podívat na teaser trailer s gameplay záběry z loňského podzimu.

Command & Conquer Remastered je kolekce vylepšených dílů Tiberian Dawn a Red Aler - součástí jsou i balíčky Covert Ops, Counterstrike a Aftermath. Obě hry si budete moci zahrát v rozlišení 4K ve vylepšené grafice. Na datum vydání si ještě musíme počkat. Na titulech pracuje studio Petroglyph Games ve spolupráci s Electronic Arts. Petroglyph Games založilo pár bývalých zaměstnanců Westwoodu, kteří se podíleli na C&C a Red Alertu.

V Petroglyph Games navíc připravují duchovního nástupce Command and Conquer: Renegade. Tahle akční záležitost ze světa C&C si našla své příznivce, ale po stránce prodejů a zájmu se ji tolik nedařilo a zrušen byl port pro konzoli PlayStation 2 i plánované pokračování. Po letech se ale dočkáme náhrady. Jmenuje se Earthbreakers a vyjde v letošním roce pro PC. Jde o kombinaci týmové first-person střílečky a real-time strategie. Sami vývojáři v tiskové zprávě píšou, že jde o duchovního nástupce Renegade.