Necelý týden zpátky jsme se po dlouhých spekulacích konečně oficiálně dozvěděli, že nás čeká vydání PC verze vykajícího akčního RPG Horizon Zero Dawn. Stránka hry na obchodě Steamu ale moc detailů neprozrazovala - jenom to, že se jedná o kompletní edici hry obsahující i příběhové rozšíření The Frozen Wilds a řadu digitálních oblečků a zbraní a že k vydání dojde někdy v průběhu letošního léta.

Ačkoli si na možnost předobjednávky (a tudíž oznámení ceny) a informace o hardwarových požadavcích budeme muset ještě počkat, postupně se začíná o PC verzi hry více hovořit a dozvídáme se další detaily. Komunitní manažerka Guerrilla Games Anne van der Zanden na fóru hry odpověděla na pár dotazů. Odpověď asi nikoho úplně nepřekvapí, ale zajisté potěší. Dozvěděli jsme se nejen to, že hra bude mít achievementy, jak se dalo čekat, ale že také bude podporovat ultra-široké rozlišení. Jak je mimo jiné vidět na prvním obrázku z PC verze, který aktuálně visí na Steamu.

Více detailů prý přijde později, ale nebylo by od věci očekávat i Steam kartičky, odemknuté snímky za sekundu (minimálně 60fps je jistota) a snad nás čekají i další vychytávky jako je úprava zorného pole. Do té doby nám bude muset vystačit již zmíněný první screenshot PC verze v krásném rozlišení 3440×1440.