Společnost Electronic Arts zveřejnila minutu a půl dlouhé video s prvními gameplay záběry ze Skate. Video má uklidnit fanoušky, kterým vývojáři vzkazují, že na hře nadále pracují.

Záběry pocházejí z rané verze hry (pre-pre-pre-alpha). V první části videa dokonce chybí textury a jsme svědky nejrůznějších chyb, které museli tvůrci řešit. Na konci videa vidíme mnohem hezčí verzi s texturami a vším, co k tomu patří.

Video potvrzuje, že hráči budou mít větší volnost pohybu i mimo skateboarding. K dispozici bude mechanika pro šplhání na vyšší místa a v jednu chvíli dokonce vidíme postavu, která se houpe z tyče na tyč.

Video odhalilo také běh po stěně, salta a otočky mimo prkno, spoustu nových triků, možnost společně stavět skate park, lokality San Francisco, Vancouver a Amsterdam a v neposlední radě nejspíš otevřený svět.

Bohužel, datum vydání nadále chybí. EA zatím vyzývá zájemce, aby se přihlásili k testování vývojové verze. To jde ruku v ruce s dřívějším vyjádřením, že do vývoje budou zapojeni fanoušci.