Při čekání na první oficiální gameplay záběry z F1 2021 přichází šéf vývoje Lee Mather s informacemi o tom, jak na konzolích nové generace hra poběží.

F1 2021 nabídne možnost hrát ve 120 snímcích za sekundu na PlayStationu 5 i Xboxu Series X, a to v rozlišení 1440p (2K). V grafickém režimu se hra přepne do rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Na Xboxu Series S si také zahrajete při 60 FPS, ovšem pouze v rozlišení 1080p.

Přečtěte si také: F1 2021: Deluxe Edition láká na ikonické piloty, včetně Senny a Schumachera

O ray tracingu členové studia Codemasters v současné době nemluví. To nahrává zvěstem, že ho F1 2021 nevyužije naplno a vývojáři ho plánují až do dalšího ročníku.

Doufejme, že brzy budou následovat další informace. Zatím se musíme spokojit s dojmy od několika YouTuberu. Ti měli možnost vyzkoušet preview verzi F1 2021 a jsou veskrze pozitivní. Všímají si drobných i větších změn, včetně nové kariéry.

Největší viditelnou změnou je po letech nový model poškození, kdy na monopost bude mít vliv i drsnější průjezd přes vyvýšený obrubník. Ten může poškodit podlahu formule, zatímco poškození předního křídla a dalších aerodynamických prvků výrazně pocítíte v zatáčkách, kde budete na soupeře ztrácet drahocenné tisíciny.

F1 2021 vyjde 16. 7. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.