Studio Codemasters se rozhodlo zveřejnit první gameplay trailer z GRID Legends a rovnou odhalit datum vydání. To je stanoveno už na 25. 2. 2022 ve verzích pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.

Co se videa týče, tak má 17 minut a mělo by stačit k tomu, aby si každý o GRID Legends udělal vlastní názor. Těšit se můžete na více než 130 tratích, kromě známých okruhů si zazávodíte v ulicích Londýna a Moskvy, stejně tak na vysokohorské silnici Strada Alpina v Rakousku.

Slibováno je velké množství herních režimů, včetně rozsáhlejší kariéry s více než 250 událostmi, příběhový mód Driven to Glory, návrat Driftu a Eliminace a novinka v podobě Electric Boost závodů.

„Zažij neopakovatelnou „griďáckou“ akci od vysněných driftů přes eliminační závody pro všechny kategorie až po závody elektromobilů se zrychlovacími branami. Kombinuj podmínky, denní dobu a další, pak se přesuň na internet a vyzvi hráče, aby poměřili síly ve tvém jedinečném závodě, nebo se zapoj do závodů ostatních,“ píšou vývojáři.

Řídit budete moci přes 100 vozidel a velký důraz je kladen nejen na online závodění, ale také na umělou inteligenci se systémem Nemesis. V případě, že se budete k některému z jezdců chovat agresivněji, narazíte do něj či ho vystrčíte z trati, bude po zbytek závodu označen jako vaše Nemesis. Kolegové z vaší stáje, kteří byli označeni jako Nemesis, nemusí vyslyšet vaše prosby o pomoc, zatímco ostatní jezdci se vás mohou pokusit vytlačit v zákeřných zatáčkách.