Nadešel čas se vrátit do letošní střílečky Doom Eternal. Dnes totiž vyšla první ze dvou oznámených expanzí v rámci Year One Passu. The Ancient Gods - Part One slibuje nová prostředí a typy nepřátel, stejně tak jako pokračování příběhu hry, který se nyní bude zabývat vzniklou nerovnováhou v „nebi“.

Vaše válka ještě neskončila… zabití Khan Maykr po sobě zanechalo nerovnováhu sil, jež všechno ohrožují. Legie pekla vtrhly do nebes, aby rozšířily svou kontrolu nad všemi dimenzemi. S pomocí starého přítele se musíte probojovat zpět do Urdaku a rozhodnout se nad osudem vesmíru. Vaše mise je nyní jenom vaše,“ popisuje expanzi oficiální text.

Za cenu 20 euro/dolarů, nebo jako součást Year One Passu, se můžeme těšit na tři nové příběhové mise - UAC Atlantica, Blood Swamps a The Holt. Součástí je také nový skin pro Slayera - Maykr Slayer - včetně pódia, animací a dalších věcí.

K dispozici jsou také nové podpůrné runy. Desperate Punch způsobí, aby Blood Punch dělalo dvojnásobné poškození, pokud máte zdraví pod 75. Take Back vám dovolí vzít si zpět Extra Life z démona, který vám ho vzal. V neposlední řadě je tu Break Blast, jež zajistí, aby se při zničení slabého místa nepřítele vytvořila tlaková vlna.

Expanze The Ancient Gods - Part One je tedy dostupná už nyní. Datum vydání druhé části zatím oficiálně oznámeno nebylo, ale dříve bylo avizováno, že by měly oba přídavky vyjít zhruba do roka od vydání samotného Doom Eternal. Pokud pandemie koronaviru s těmito plány moc nezamíchala, druhá část by mohla vyjít do půl roku.