Společnosti Nacon a Cyanide Studio (autoři Call of Cthulhu nebo Styx: Shards of Darkness) u příležitosti Gamescomu zveřejnily nový filmový trailer na Werewolf: The Apocalypse – Earthblood. Hra vyjde 4. 2. 2021 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X, PS4 a Xbox One.

Jde o akční RPG s příběhem odehrávajícím se na americkém severozápadě. Hlavním hrdinou je Cahal, vyhnaný vlkodlak, jenž se vrací do svého klanu, aby pomohl ohroženému druhu a zabránil narušení rovnováhy přírody. Cahal s ostatními vlkodlaky bude bojovat proti mocné upíří korporaci Pentex.

Přečtěte si také: Ratchet & Clank, Little Nightmares 2, LEGO Star Wars a další zajímavosti z otevíráku Gamescomu

Důležité je, že se Cahal dokáže transformovat do podoby vlka, člověka a vlkodlaka. Transformace bude důležitá pro plnění různých úkolů, včetně průzkumu prostředí, konverzace a boje. Každá forma má tedy svou specifickou hratelnost. Vlčí formu budete využívat při průzkumu, sledování, špionáži nebo při cestování úzkými průchody. Lidská podoba slouží pro interakci, ať už jde o obsluhu strojů nebo rozhovory s lidmi. Forma vlkodlaka je ideální k boji. Ale pozor, při této formě může Cahala postihnout šílenství a on nebude vědět, kdo jsou přátelé a kdo nepřátelé. Jediným způsob, jak se zbavit šílenství, je zabít všechny přítomné, bez ohledu na to, co jsou zač.