Fanoušci prvních dvou dílů Project Cars jsou po oznamovacím traileru na třetí díl v pozoru. Bojí se, že jejich oblíbená závodní značka bude větší arkádou. O to víc je zklamala zpráva od Slightly Mad Studios. Britské studio oznámilo, že během závodů v Project Cars 3 nebudou vozy spotřebovávat palivo a nebudou se jim sjíždět pneumatiky. Tím pádem nebude nutné absolvovat pit stopy.

Tvůrci tvrdí, že se s Project Cars 3 zaměřili na to nejdůležitější - na závodění a řízení fantastických automobilů a jejich vylepšování. Absence spotřeby paliva a opotřebení pneumatik má hráčům umožnit nepřerušovanou závodní akci. Díky tomu má být Project Cars 3 mnohem lepším závodním zážitkem.

Spousta příznivců hry je rozhodnutím tvůrců nespokojena a své negativním reakce dávají najevo. Jeden hráč přišel s tím, že i Daytona USA 2 z roku 1998 je větší simulátor než Project Cars 3.

Project Cars 3 vyjde 28. 8. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hra se pochlubí rozsáhlou kariérou, kde si poprvé budou moci hráči automobily kupovat, stejně tak je vylepšovat po stránce vzhledu i výkonu.