Před měsícem na prezentaci PlayStationu 5 se společnost Square Enix pochlubila hrou Project Athia (dočasný název), kterou připravují zkušení vývojáři stojící za Final Fantasy XV. Titul nabídne mix fantasy s trochou magie, skákání a monster, která se vám nejednou připletou do cesty. Pokud vás teaser trailer zaujal, tak se nově dozvídáme, že Project Athia je zasazen do otevřeného světa. V něm se hráči mohou bez zábran pohybovat.

Přečtěte si také: Square Enix chce více kvalitních her a méně kvantity

S informací se pochlubil prezident Square Enix. Yosuke Matsuda hovořil o Project Athia v rozhovoru pro Weekly Toko Keizai Plus, kde potvrdil využití ray-tracingu pro lepší odrazy, různé efekty a nasvícení. Díky tomu se tvůrci mohou přiblížit kvalitě na počítačích, pro které Project Athia vyjde později - má časovou exkluzivitu pro PS5.

Matsuda dokonce tvrdí, že kvalita na PS5 a PC je téměř totožná a díky novým technologiím, zejména ray-tracingu, mohou vytvořit neuvěřitelně přesný obraz. Prezident Square Enix bohužel neprozradil detaily o využitých technologií, ale víme, Project Athia běží na Luminous Engine a pravděpodobně bude hrou pro DX12. Tým okolo Final Fantasy 7 Remaku a Kingdom Hearts 3 využil Unreal Engine 4. Tak uvidíme, třeba tentokrát budou vývojáři pracovat s Unreal Engine 5.

Co se budoucnosti Square Enix týče, tak japonská společnost se zavázala vytvářet hry pro smartphony a cloud, ale nikdy nepřestane vyrábět tituly pro špičkové platformy jako je PlayStation 5.