Očekávané pokračování filmu Avatar od Jamese Camerona z roku 2009 prošlo produkčním milníkem. 29. listopadu/novembra byl poslední den natáčení „live action“ záběrů v letošním roce. V rámci oslav sdílela produkce s fanoušky fotografii ze zákulisí. Na ní vidíme Sea Dragon, masivní mateřskou loď, která bude důležitou součástí druhého Avatara.

Současně vyšlo najevo, že první trailer nemáme očekávat v dohledné době. Samotný film je pak naplánován na prosinec/december 2021. Třetí díl se očekává v roce 2023 a potenciálně další dvě pokračování pak v letech 2025 a 2027.

Fanoušci ale nemají smutnit, v příštím roce se mají zabavit u mobilní hry Avatar: Pandora Rising. Jak ale víme, studio Massive Entertainment (autoři The Division a The Division 2) chystají The Avatar Project. Hra byla oznámena již v roce 2017 a oficiální twitterový účet Avatara potvrdil, že je stále ve vývoji.

The Avatar Project má být akční adventurou v masivním otevřeném světě s interakcí a online prvky. Titul je vytvářen na enginu Snowdrop, jenž pohání i první a druhý díl The Division. Sám Cameron byl ze síly technologie nadšen.

„Díky vášni a posedlosti týmu v detaily vím, že jsou tou pravou skupinou, která oživí krásu a nebezpečí Pandory,“ vzkázal tehdy slavný režisér a potvrdil tak zaměření na velkolepou grafiku s nejmenšími detaily Avatara.

Lze očekávat, že The Avatar Project vyjde až v roce 2021 pro PC, PlayStation 4 a Xbox Project Scarlett (pracovní název nové generace Xboxu). Na oficiální informace od francouzské vydavatelské společnosti Ubisoft si ale musíme ještě počkat. Dávalo by to smysl, oba projekty by si udělaly pěknou reklamu.