Cyberpunk 2077 skutečně chytil druhý dech. Dokazují to nejen stoupající čísla hráčů na Steamu, ale také zvyšující se prodeje. Od dubna tohoto roku se prodaly další dva miliony kopií, celkově se hra za necelé dva roky dostala na více než 20 milionů prodaných kusů.

Předpokládá se, že zájem o Cyberpunk 2077 je kombinací premiéry anime seriálu Cyberpunk Edgerunners na Netflixu, novou aktualizací a oznámením Phantom Liberty, prvního a zároveň jediného velkého dodatečného balíčku, který vyjde někdy během příštího roku jen na PC, PS5 a Xbox Series X/S.

„Více než 20 milionů kyberpunkerů se potuluje ulicemi Night City, paří s Jackiem a seznamuje se s Johnnym, jezdí s Panam, baví se s Riverem a poslouchá Kerryho písničky,“ hlásí CD Projekt RED.

Po katastrofálním uvedení na trh se tak jedna z nejočekávanějších her vzpamatovala. V polském studiu CD Projekt RED prožili noční můru, Sony jim krátce po vydání stáhla Cyberpunk 2077 z PlayStation Store a začala nespokojeným hráčům vracet peníze kvůli špatnému technickému stavu na PS4. Dnes si ale všichni vývojáři mohou oddychnout a hledět do budoucnosti.

Připomeňme, že v době vydání, prosinec 2020, se prodalo přes 13 milionů kusů. V dubnu letošního roku bylo hlášeno 18 milionů a dnes 20 milionů.

CD Projekt RED kromě Cyberpunku 2077 pracuje na zbrusu novém Zaklínači, jenž poběží na Unreal Enginu 5 a bude začátkem nové ságy.

Rozhovor s vývojářem Cyberpunku 2077