Dobré ráno. Spekulace o prezentaci Grand Theft Auto 6 a vydání Horizon Forbidden West. Warframe oslavuje osmé narozeniny. Konami s novou ochrannou známkou Metal Gear Rising. Veřejný test Resident Evil RE: Verse.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Proč remake The Last of Us? Jason Schreier, známý novinář a insider, vidí plus v tom, že se Naughty Dog naučí pracovat s konzolí PlayStation 5 při méně pracném projektu. Navíc remake oblíbeného akčního thrilleru nepotřebuje tolik vývojářů. Zbytek se může soustředit na jiné neoznámené tituly. Vývoj remaku The Last of Us ale nebyl dosud potvrzen. Podle Schreiera má remake dokonale ladit s The Last of Us Part 2 po technické stránce a pochlubit se lepší hratelností.

Přečtěte si také: Studio stojící za Uncharted a The Last of Us má problém pracovat na více hrách současně

- Insider Roberto Serrano se na Twitteru rozjel. Předpokládá prezentaci Grand Theft Auto 6 na příští akci PlayStationu. Ta má být údajně v plánu na červen/jún, ale GTA 6 nevyjde dříve než v roce 2023.

- Prohlásil, že Horizon Forbidden West vyjde v říjnu/októbri 2021 a nabídne dva režimy: Performance Mode s rozlišením 4K při 60 snímcích za sekundu a Visual Effects Quality Mode ve 4K při 30fps.

- A sestavil kalendář podzimních hitů. Pokud se nic nezmění, tak Far Cry 6 má dorazit v září/septembri, nové Call of Duty v říjná/októbri, nový Battlefield na začátku listopadu/novembri a Halo Infinite na konci téhož měsíce.

- Bezplatná akce Warframe oslavuje osmé narozeniny. U příležitosti oslav tvůrci spustili speciální událost, jež potrvá do 17. 5. 2021. V té mohou hráči vyhrát speciální skiny a vybavení. Warframe bylo vylepšeno pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

- Nintendo vylepšilo celkovou stabilitu systému Switche, alespoň to se uvádí v popisku firmwaru 12.0.1. Spekuluje se, že aktualizace vylepšuje ochranu konzole proti pirátským pokusům. V kódu firmwaru 12.0.0 byly mezitím objeveny náznaky, že společnost připravuje nový, mnohem výkonnější model Switche. Podle neoficiálních zpráv má 12.0.1 vylepšovat Bluetooth.

- Konami v Japonsku zaregistrovala ochranné známky Metal Gear Rising a Akumajou Dracula (japonský název Castlevanie). Spekuluje se o vylepšených verzích Metal Gear Rising a Castlevania: Lords of Shadow, které by doplnily kolekci Metal Gear Solid HD. Objevují se ale i zprávy poukazující na příchod různých předělávek klasik série od Konami na PlayStation 5. Mezi nimi může být i remake Silent Hill, o němž se dlouho neoficiálně mluví.

Přečtěte si také: Horizon Zero Dawn i s příběhovým rozšířením zdarma pro PS4 a PS5

- Dnes v osm ráno začíná třetí test multiplayeru Resident Evil RE: Verse. Beta je dostupná pro všechny hráče na PC a konzolích PlayStation a Xbox po dobu 24 hodin.

- Hráči kladně hodnocený survival horor Song of Horror vyjde 28. 5. letošního roku na konzole PlayStation 4 a Xbox One. Čeká na vás napínavý paranormální příběh s temnou entitou reagující na váš způsob hraní. Slavný spisovatel Sebastin P. Husher zůstal nezvěstný i s celou rodinou. Jeho znepokojený nakladatel poslal pomocníka do domu, ve kterém spisovatel bydlel, aby se po něm podíval. Ale ten se už nikdy nevrátil... Tato zmizení spustila sled událostí, které brzy odhalily něco děsivého: zdá se, že za nimi stojí bezejmenná, temná bytost známá pouze jako Přítomnost.

- Square Enix ústy svého prezidenta potvrzuje přítomnost na letošní digitální E3. Hry, o kterých se bude mluvit, se dozvíme později. Osobně bych si ale vsadil, že dojde na prezentaci nového obsahu pro Outriders a poslední nalákání na Final Fantasy VII Remake Intergrade, které vychází v červnu/júni. Akce, která se koná od 12. do 15. 6. se zúčastní i Nintendo, Xbox, Capcom, Konami, Ubisoft, Take-Two Interactive, Warner Bros. Games a Koch Media.

- Studio Beamdog připravilo zásadní aktualizaci pro remastery Baldur's Gate 1 & 2 a Icewind Dale. Patch 2.6 přináší do všech třech her podporu pro 64bitové operační systémy Windows.

- Končí časová exkluzivita Epic Games Store na PC verzi hry Surgeon Simulator 2. Titul se začne tento týden prodávat na Steamu. Produktová stránka je již připravena, ale tisková zpráva neobsahuje přesné datum vydání.

Přečtěte si také: Střílečka Necromunda: Hired Gun ukazuje zbraně

- Společnost Focus Home Interactive koupila Streum On Studio, tvůrce her Space Hulk: Deathwing a Necromunda: Hired Gun. Vedení Focus Home se netají tím, že aktivně diskutuje s řadou dalších týmů ohledně akvizice. Za poslední rok došlo k velké transformaci vydavatelské společnosti. Ta chce od příštího roku investovat mnohem více do vývoje her a výrazně zlepšit svou ziskovost. Na E3 hodlá Focus Home oznámit tři hlavní tituly, které vydá v roce 2022.

- Rocket League odhalila nové partnerství. Hráči epického fotbalu se mohou těšit na spojení s legendární automobilkou Lamborghini. Ta do hry přinese své ikonické vozy, zatímco Lamborghini se stane sponzorem nadcházejícího turnaje. S novým partnerem je spojen také event Battle of the Bulls. Od 21. do 27. 4. 2021 si budete moci v obchodě Rocket League za 200 kreditů koupit Lamborghini Huracan STO. Současně bude pro všechny hráče zdarma banner a proběhne 1v1 turnaj Battle of the Bulls.