Máme tady menší novinku o Project 007, který připravují tvůrci série Hitman z dánského studia IO Interactive. Ačkoli o hře samotné není mnoho známo, podle vedoucích pracovníků MGM Roberta Maricka (viceprezidenta pro globální spotřebitelské produkty a zážitky) a Matthewa Susera (ředitele pro rozvoj interaktivního podnikání) je IO Interactive tím správným partnerem pro vývoj nové bondovky.

Vývojáři z nezávislého studia IO Interactive mají zkušenosti s kradmým pohybem a agenty, stejně tak s kvalitou a podporou svých her. To MGM přesvědčilo, aby jim Jamese Bonda svěřili a dopřáli jim potřebný čas a tvůrčí svobodu.

Fanoušci Jamese Bonda, zejména těch původních filmů, výběr IO Interactive kvitují. Stejně tak se jim líbí představa originálního příběhu. Tvůrci Hitmana si mohou příběh postavit podle svého a začít bondovku s čistým štítem.

Podle všeho nebude překážkou ani licence, které často vyžadují nejeden kompromis. Společnost MGM tvrdí, že si IO Interactive vybrala. O dánském studiu mluví jako o autoritě v oblasti stealth a agentsky orientovaných her. Zdá se, že s vydáním se nebude spěchat – vývojáři by měli mít na vše dostatek času.

„Když se podíváte na Jamese Bonda, možnost vyprávět příběh o jeho původu a vyjádřit ho v kvalitě, kterou fanoušci očekávají, potřebovali jsme partnera, který by nám pomohl tento příběh nabídnout hráčům. Nejsme tu kvůli rychlému výdělku, ale kvůli tomu, aby se značka rozšířila,“ uvedl Robert Marick pro Games Industry.

„Vše se odvíjí od určení správného vývojového partnera. IO je autoritou v oblasti stealth a agentsky orientovaných her, takže byli skutečně splněným snem, pokud jde o studia, s nimiž bychom mohli spolupracovat na Jamesi Bondovi. Jsou nadšeni pro značku a jsou mimořádně talentovaní. IO Interactive a James Bond se k sobě hodí a my pracujeme na něčem, o čem si myslíme, že bude pro fanoušky velmi výjimečné, dodal Suser.

Z mnoha pohledů by se dalo říct, že Hitman by byl už dnes dobrou bondovkou, kdyby se změnil příběh a hlavní hrdina. Tak uvidíme, co nám přinese licence na Jamese Bonda. Osobně bych si přál zajímavější boj zblízka a pořádné automobilové honičky. Co vy?

Dle dřívějších informací IO Interactive plánují sandboxovou příběhovou hru, což zní ve stylu vyprávění Hitmana. Jinými slovy můžeme očekávat rozsáhlé úrovně, v nichž budeme plnit nejrůznější úkoly. Očekává se důraz na kradmý pohyb a zajímavě zní špičková umělá inteligence. Protivníci by měli být chytřejší, ostražitější a nebezpeční.

Před několika měsíci IO Interactive oznámili otevření nového studia. Po dánské Kodani a švédském Malmö se budou nové kanceláře nacházet v Barceloně.

V současné době nevíme, kdy můžeme očekávat prezentaci tohoto projektu. Nicméně, v IO Interactive pracují ještě na něčem jiném. Spekulace mluví o exkluzivní online hře pro Xbox zasazené do fantasy světa, v němž významnou roli hrají draci.

Více jsme zatím neviděli