Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Epic Games Store má 64 milionů aktivních uživatelů měsíčně, pochlubila se společnost Epic Games. Obchod dosáhl průměrného vrcholu souběžných uživatelů s číslem 13 milionů. Úspěch Epicu ve velkém ovlivnily hry zdarma, které firma rozdávala od 14. května do 18. června. Šlo o čtyři hry: GTA V, Borderlands: The Handsome Collection, Civilization 6 a Ark: Survival Evolved. A samozřejmě nesmíme opomenout Fortnite, který jinde, než na Epicu není.

- Crash Bandicoot 4: It's About Time může vyjít na další platformy. Activision je vyhodnocuje a nadále zvažuje, v jakých dalších verzích hru později vydá. Může to být nová generace konzolí PlayStation a Xbox, Nintendo Switch i PC. Trilogie Crash Bandicoot N. Sane nejprve dorazila na PS4 a později na PC, Switch a Xbox One.

- Kooperativní střílečka Zombie Army 4: Dead War obdržela třetí a poslední misi v rámci Hell Cult kampaně. Jmenuje se Deeper than Hell a jde o děsivou misi pro jednoho až čtyři hráče s novými nepřáteli, sběratelskými předměty a dalšími věcmi. Mise je součástí Season Passu za 35 euro nebo samostatně za 7 euro.

- Skate 4 bude mít více společenských a komunitních funkcích, slíbili kreativní ředitel Chriss Parry a režisér Deran Chung v rozhovoru pro časopis Jemkem. Ve hře by měl být také obsah vytvořený uživateli a celý titul je údajně plánován v konceptu otevřeného světa/arény.

- Codemasters si pochvalují novou generaci konzolí. DiRT 5 vytvořili nejprve pro současnou generaci konzolí a PC s tím, že chtějí využít potenciál nové generace. Na Xboxu Series X mluví o využití podpory 120 snímků za sekundu a SSD disku, zatímco u PlayStationu 5 jsou nadšeni z adaptivních spouští (triggerů) a hmatové odezvy. Hráči mají cítit různé povrchy a celkově má jít o jiný, lepší zážitek.

- Resident Evil 7 ve virtuální realitě byl vážně zážitek. Jak se zdá, plánuje tento hororový zážitek nabídnout Capcom také u chystaného Resident Evil 8. Village má totiž podporovat PlayStation VR. Zatím to tvrdí jen insider Dusk Golem, často má ale velmi dobré a pravdivé informace. Vývojáři údajně u hry usilují o 60fps.

- Studio Petroglyph aktualizovalo Command & Conquer Remastered Collection. První patch řeší nejen problémy a chyby, ale přidává soukromé lobby.

- Darion Lowenstein, který byl u Rockstaru zodpovědný za strategii a realizaci velkých projektů, včetně Red Dead Revolver, vysvětluje, proč se firma rozhodla představil vylepšenou verzi Grand Theft Auto V místo šestého dílu. Lowenstein už na začátku letošního roku upozorňoval, abychom nečekali brzké představení nového GTA. Podle jeho názoru je těžké a zdlouhavé udělat novou hru pro nadcházející generaci konzolí. Hrát v tom také může roli skutečnost, že vývojové verze konzolí obdrželi vývojáři později. Rockstar má tak možnost se prostřednictvím GTA V seznámit s novou generací konzolí, vytvořit aktualizovanou verzi GTA V mnohem rychleji, snadněji a levněji a pomaličku pracovat na nové hře.

- Bloodstained: Ritual of the Night, 8bitová akce, dostane pokračování. Bloodstained: Curse of the Moon byl oznámen pro PC, PS4, Xbox One a Switch. Hry se máme dočkat brzy. Dle traileru se tvůrci drží stejného stylu a nabídnou tři nové hratelné postavy a rozsáhlejší kampaň.