Problémy Ubisoftu ani zdaleka nekončí. S firmou se po dlouhých 22 letech loučí Andrée Cossette, která naposledy zastávala pozici výkonné ředitelky studia v Québecu. Cossette mimo jiné dohlížela na Assassin's Creed Odyssey a připravovanou akční adventuru Gods & Monsters, na kterou francouzská společnost při nedávném Ubisoft Forward záhadně zapomněla. Dle spekulací došlo minimálně jednou k výrazné změně konceptu Gods & Monsters.

Přečtěte si také: Předchozí díly Assassin's Creed měly mít větší důraz na ženskou hlavní hrdinku

Andrée Cossette v prohlášení uvádí, že její rezignace nesouvisí s probíhajícími obviněnými, které otřásly Ubisoftem (obtěžování žen, šikana atd.). Místo toho má jít o výsledek její dlouhé reflexe. Načasování odchodu je ale přinejmenším zvláštní, když si vzpomeneme na nedávné drby, že předchozí díly Assassin's Creed měly mít větší důraz na ženskou hlavní hrdinku. To se ale nelíbilo Sergovi Hascoëtovi, jenž to nedovolil – mimo jiné právě u Odyssey, kde měla Kassandřina odysea měla být jedinou hratelnou postavu a na výběr mezi ní a Alexiem nemělo dojít. Více se o tomto problému rozepsal kolega Honza Kalný před pár dny.

Ubisoft v tiskové zprávě také uvádí, že jde o osobní rozhodnutí šéfky Ubisoft Québec a nesouvisí s obviněním z nevhodného chování některých zaměstnanců. „Za posledních 22 let byla Andrée pilířem implementace Ubisoftu v Kanadě, nejprve v Montreálu, poté v Quebécu, kde pomohla založit studio, které je nyní na mezinárodní úrovni. Chtěli bychom jí poděkovat za její odhodlání a přispění k rozvoji Ubisoftu. Přejeme jí to nejlepší do budoucna.“

Nutno dodat, že spousta obviněných lidí rezignovala během vyšetřování a nečekala na výsledek. Uvidíme, zda Cossette zůstane v oboru. Jisté je, že Ubisoft přišel o dalšího schopného a důležitého člena svých studií.

Přečtěte si také: Ubisoft propouští tři klíčové zaměstnance kvůli obvinění ze zneužívání