Bylo jenom otázkou času, než bublina nevědomosti ohledně Xbox Series S splaskne. A stalo se tak přímo dnes, když došlo k velkému úniku, kde jsme se navíc dozvěděli ceny i data vydání jak dříve oznámeného Xbox Series X, tak uniklého a následně oficiálně potvrzeného Xbox Series S.

Jenže tím úniky nekončí. Na internetu se totiž ještě objevil plnohodnotný trailer k levnějšímu Xbox Series S, který zároveň potvrzuje některé konkrétnější detaily. Odpoledne trailer zveřejnil i sám Microsoft.

Trailer láká na nejmenší Xbox vůbec, který je o téměř 60 % menší než Xbox Series X. I přes svou velikost ale nabídne všechno, co byste od konzole nové generace měli čekat. Nechybí tedy speciální 512GB SSD disk zaručující rychlé načítací časy, výkon pro až 120 snímků v rozlišení 1440p s možností upscalování na 4K, podpora ray-tracingu, nízká latence, streamování médií až v rozlišení 4K, variabilní obnovovací frekvence a VRS.

Celá konzole navíc bude plně digitální. Mechaniku tu tedy nenajdeme. Z onoho předešlého úniku také víme, že po stránce výkonu koukáme na přibližně 4 teraflopy místo 12, které najdeme u Xbox Series X. Uvidíme tedy, jak si tento levnější model povede v praxi.

Vydání se podle všeho dočkáme 10. 11., přičemž cena byla oficiálně potvrzena na 299 dolarů. Více informací naleznete v našem předchozím článku.