Ve změti odkladů, posunů, nařízení a paniky se občas objeví i nějaká dobrá zpráva. A zrovna taková nastala i nyní. Nový vývojářský celek Playmestudios představil světu svůj první projekt The Signifier, který již na první pohled zaujme zajímavým a do jisté míry provokujícím nápadem, krásnou grafikou a zvláštní atmosférou kombinující psychologické drama a noir detektivku zabalenou do sci-fi kabátu.

V zásadě přesně něco takového The Signifier má být. Hrát budeme za Fredericka Russella - experta na umělou inteligenci, psychologii a hlavního vědce zodpovědného za experimentální kontroverzní mozkový skener Dreamwalker. Ten dovoluje pohybovat se v nevědomých částech mysli. Příběh se přitom má točit kolem zesnulé viceprezidentky největší technologické společnosti na světě a prozkoumávat bychom měli reálné a surreálné světy, hledat pravdu a řešit hádanky.

Chybět nemají ani psychologické hrátky, napětí, provokativní otázky ohledně umělé inteligence, narušování vědomí, soukromí, zda vidíme svět takový, jaký opravdu je a další zajímavá témata. Pohybovat bychom se navíc měli ve třech různých „říších”. V reálném světě, v objektivních vzpomínkách a subjektivních snech, to všechno s cílem vyřešit onu záhadnou smrt.

Datum vydání této zajímavé hry zatím oznámeno nebylo, a to ani rok. Dá se tedy předpokládat, že letos to nebude a příští rok je také nejistý. The Signifier je ovšem prozatím možné sledovat na Steamu či oficiálních stránkách. Pro jinou platformu než PC hra oznámená taky nebyla.