Ambiciózní projekty, kterým chybí buďto talentovaní vývojáři nebo rozpočet, případně obojí, to mají poněkud obtížné. Mohou mít nápad, možná zajímavé zpracování, ale na první pohled dokáží málokdy zaujmout. S něčím podobným se - alespoň z mého pohledu - potýká i Soulborn od německých Pixelmad Studios.

Gameplay trailer lákající na blížící se otevřenou alfu na mě moc velký dojem zprvu neudělal. Přesto je ale vidět, že má hra něco do sebe.

Pokud spojíte Zeldu a Zaklínače, dostanete Soulborn,” popisují hru tvůrci na svých stránkách. „Jde o příběhovou open-world RPG-adventurní hru založenou na průzkumu, souboji a vývoji postavy. Samotný svět je inspirovaný norskou mytologií a konfliktem lidí žijící bez bohů.

Pomocí Thorova kladiva Mjölniru, které oživlo a je schopné se měnit v různé další zbraně nebo zvířata, budeme muset procházet dungeony, plnit hádanky a ovládnout všechny schopnosti, abychom porazili monstrum Níðhöggr a zastavili konec světa, resp. druhý Ragnarök.

V roli Brynjara Townshielda tak budete muset čelit zkáze Midgardu za pomoci zmíněného kladiva a také vašeho nejbližšího přítele.

Pilíři hry pak mají být již zmíněné hádanky, dungeony a souboje společně s craftingem například silných brnění nebo lektvarů.

Nakonec by se z toho mohl vyklubat příjemný oddychový projekt. Vydání je aktuálně stanoveno až na konec roku 2021, k otevřené alfa verzi ovšem dojde již 16. 4. prostřednictvím oficiálního Discord serveru. Hra vyjde na PC, PS5 a Xbox Series X.