S blížícím se datem vydání The Last of Us Part 1 se objevil nový trailer, který se zaměřuje na možnosti zpřístupnění hry.

Ve studiu Naughty Dog využili funkce dostupné v The Last of Us Part 2 a v remaku prvního dílu tento základ rozvinuli. Vývojáři chtějí, aby si hru užili nevidomí hráči, neslyšící hráči i hráči, kteří mají pohybové problémy.

Největší novinkou jsou zvukové popisy ve filmových scénách, což pomůže hráčům se zrakovým postiženým. Tato možnost vznikla ve spolupráci se společností Descriptive Video Works, jež stejnou službu přináší do televizí, filmů a videí.

Neslyšící hráči zase ocení přehrávání dialogů prostřednictvím hmatové zpětné vazby ovladače DualSense. Neslyšící hráč tak může vnímat způsob, jakým důrazem jsou věty pronášeny, aby si udělal lepší představu o situaci.

Samozřejmostí je přemapování ovládání, změna barev a kontrastu, zvětšení titulků a uživatelského rozhraní, navigační asistence a převod textu na řeč.

Přístupnost The Last of Us Part 1 dokonce pochválil Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu, respektive celého Xboxu. Spencer napsal, že je obdivuhodné, jak Naughty Dog zpřístupňují hru většímu množství hráčů. Tuto práci považuje za inspirativní.

The Last of Us Part 1 vyjde 2. 9. na PlayStation 5 s českými titulky. Krátce poté se hra dostane na PC.