Pokud jste to ještě nezaslechli, tak ano, v přípravách je film ze světa Uncharted. A jak všichni jistě víte, s filmovými adaptacemi her to většinou nedopadlo nejlépe. A nejspíše je to i důvod, proč nadcházející snímek z této populární série nebude plně následovat herní zpracování.

Režisér Dan Trachtenberg se zmínil, že nemá důvod, proč by měl děj her převádět na plátno, když si hru můžeme jednoduše zahrát a příběh si tak užít nejlépe. Navíc dle slov režiséra bychom o hodně přišli. Podle něj je příběh psaný pro hru samotnou, na plátně bychom si ho tak neužili a přišli bychom tak i o zážitek, který herní dobrodružství nabízí.

Režisér dále řekl: „Opravdu si nemyslím, že by bylo k něčemu dobré dělat přímou filmovou adaptaci hry. Pokud bychom jenom kopírovali hru, zážitek by byl výrazně chudší, než když si hráči projdou tuto dobrodružnou cestu sami.”

Dan také zároveň podotknul, že kdyby se Naughty Dog rozhodli vytvořit další pokračování hry, tak podle něj je příběh připravovaného filmu velmi podobný tomu, který by chtěli odvyprávět i vývojáři. Děj samotný by se měl totiž odehrávat v raném životě Nathana Draka. Nathana by měl hrát Tom Holland a filmu bychom se měli dočkat 18. prosince 2020. Co si o filmu myslíte vy? Je podle vás dobře, že děj filmu nebude založen přímo na hře?