Očekávané MMORPG New World od společnosti Amazon bylo znovu odloženo. Hra měla vyjít již za pár týdnů, ale Amazon tento časový údaj proměnil na několik měsíců. Hra byla totiž odložena na jaro příštího roku, za předpokladu, že budoucí testy a spokojenost hráčů bude odpovídat očekáváním. Hlavní otázkou však zůstává, proč se tak vůbec stalo. Naštěstí nám na to ředitel Rich Lawrence odpověděl ve svém blogovém příspěvku na oficiálních stránkách hry.

Rich Lawrence vysvětlil, že poté, co několik posledních měsíců testovali hru, zjistili, že potřebuje více obsahu pro střední a konečnou část. Výsledkem toho bylo zjištění vývojářů, že k dosáhnutí tohoto cíle budou potřebovat mnohem více času a rozhodli se tedy z původního data vydání 25. 8. odložit New World až na jaro příštího roku. Konkrétní datum vydání neznáme.

Pokud jste se opravdu těšili, že si New World zahrajete už příští měsíc, neházejte ještě flintu do žita. Lawrence totiž ve svém příspěvku dodal, že ti, kdo se přihlásili k beta verzi, předobjednali si hru nebo ji hráli v alfa testování, budou mít zvláštní příležitost zahrát si časově omezenou verzi v původně naplánovaném datu vydání s tím, že tato verze bude obsahovat vše, co měla mít hra při vydání. Zjednodušeně tedy o nic nepřijdete, jen počítejte, že tato verze hry může i nemusí naplnit vaše očekávání. 

Přečtěte si také: Amazon měsíc po vydání stahuje z trhu neúspěšnou akci Crucible

Předchozí hra od Amazon Game Studios, střílečka z pohledu první osoby Crucible nezískala příliš pozitivní ohlasy a vývojáři se ji nakonec raději rozhodli vrátit do beta verze. Nejspíše se tedy zde Amazon poučil a stejné chyby u New World nehodlá udělat a raději si na něj vzal více času.