Datum vydání Ghost of Tsushima se i přes mírný odklad nezadržitelně blíží, což znamená, že se bude v těchto týdnech mluvit nejen o The Last of Us Part II od Naughty Dog, ale také o Ghost of Tsushima. Samurajská akční adventura od tvůrců série inFamous vychází již 17. 7. 2020 s českými titulky na PlayStation 4.

Dnes se podíváme na minutové video, které nám hru připomíná. Plus přibližuje hlavního hrdinu Jina, jenž se musí postavit mongolské invazi, prolhanému generálovi a zachránit ostrov Cušima. Po první vlně mongolského útoku ostrov hoří a samurajský válečník Jin Sakai jako jeden z posledních členů svého rodu přežívá. Je rozhodnutý udělat za každou cenu cokoli, aby ochránil svůj lid a znovu získal svůj domov. Musí odsunout stranou tradice, které ho jako válečníka formovaly, najít si novou cestu zvanou Ghost a vést nekonvenční válku za svobodu Cušimy.

Cestou Ghosta ale Jin porušuje tradice samurajů, což se stane velkým zdrojem konfliktu s jeho učitelem a strýcem Lordem Shimurou. Dá se předpokládat, že tento konflikt ovlivní hratelnost i samotný příběh. Na podrobnosti si ale musíme ještě počkat. Vývojáři nicméně vnadí, že již brzy nám ukážou více.

Místo toho tu máme jinou zajímavost. Blu-ray disk hry Ghost of Tsushima bude zabalen v oboustranném obalu. Na ten se mohou těšit majitelé standardní fyzické kopie. Na přední straně je tradiční box art. Ovšem na zadní straně najdeme masku Ghosta, kterou bude Jin nosit.

V neposlední řadě je tu ještě dynamické PS4 téma pro majitele speciálních edic hry - digitální deluxe edice a sběratelská edice.