LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vychází už dnes, a tak je nyní nejvyšší čas připomenout si několik cheatů, které známe už od roku 2020. LEGO hry jsou koneckonců dlouhodobě jednou ze vzácných připomínek dob, v nichž slovo „cheat” znamenalo spíše vývojáři předem připravený kód, který zpřístupňoval nebo upravoval obsah singleplayerové hry, než způsob, jak podvádět v online titulech typu Call of Duty nebo GTA Online.

V instrukčních manuálech vybraných sad LEGO Star Wars, jež se objevily na trhu ke konci roku 2020, tak bylo možné najít sedmimístné kódy, které mohou odemknout určitou postavu nebo vozidlo v LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Jednou z těchto sad byl navíc adventní kalendář LEGO Star Wars pro rok 2020, ten ale žádný manuál neobsahuje, a tak byla jednotlivá písmena jednoho cheatu vytištěna uvnitř několika okének, v nichž jste mohli najít miniaturní stavebnici nebo minifigurku (kdyby to někoho zajímalo, šlo o okénka 2, 4, 9, 12, 16, 19 a samozřejmě 24). Další cheat byl vytištěn na nálepce, kterou bylo možné nalézt na krabici adventního kalendáře ve vybraných zahraničních obchodech.

Všechny cheaty jsou univerzální a obvykle se nacházely na snadno viditelných místech, a tak se přirozeně ihned začaly šířit internetem, a to ještě v době, kdy nikoho ani nenapadlo, že LEGO Star Wars: The Skywalker Saga nakonec vyjde až na jaře 2022. Všechny kódy jsme však v redakci otestovali ve verzi hry pro PS5, kterou máme k dispozici pro potřeby chystané recenze, a můžeme potvrdit, že jsou stále funkční, přičemž by měly být funkční na všech platformách, pokud je zadáte v příslušné nabídce. Pojďme se tedy podívat na to, jak zní a co odemykají.

SIDIOUS - Darth Sidious/císař Palpatine z původní filmové trilogie Star Wars

ARVALA7 - loď Razor Crest ze seriálu Mandalorian

SHUTTLE - transportér Odboje I-TS ze zábavního parku Star Wars: Galaxy's Edge

LIFEDAY - Gonk Droid stylizovaný do podoby sněhuláka

WROSHYR - Darth Vader s vánočním svetrem

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vychází 5. dubna/apríla 2022 ve verzi pro PC (Steam), PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One a Nintendo Switch.