Ubisoft nám ke konci roku nadělil hned tři nové tituly a jedním z nich byl nejnovější díl série Assassin's Creed s podtitulem Valhalla. Ten si vedl dost dobře a jak ve světě, tak i u nás se dočkal dobrých hodnocení, a to i přesto, že hra byla, a i nadále je plná bugů a grafických glitchů.

Ubisoft se samozřejmě stará a doručuje aktualizace, které mají za úkol chyby odstranit. Skvělou zprávou jistě je, že podle producenta Juliena Laferrièra oprava jednotlivých chyb i nadále zůstává nejvyšší prioritou celého vývojářského týmu.

Nejsou to jen bugy a glitche, na které se v Ubisoftu zaměřují. Velkou roli pro ně hraje i lepší next-gen zážitkek, jelikož oproti Watch Dogs: Legion, jenž nabízí podporu ray-tracing a 4K na PlayStationu 5 a Xboxu Series X, tak Assassin's Creed: Valhalla nepodporuje ani jedno.

To by se ale v blízké době mohlo změnit, protože pro Laferrièra je důležité mít po vydání ve hře aktualizace, které budou vylepšovat herní zážitek a budou schopné reagovat na nové platformy.

„Máme skvělou odezvu na PS5, Series X a PC - lidé si určitě užívají špičkové schopnosti hry, takže z toho chceme i nadále těžit. Tohle by nemělo znít jako kecy nebo klišé, ale pro mě je to o tom, slyšet, co hráčská základna říká, a reagovat na to, navíc k extra obsahu a funkcím,“ řekl Julien Laferrière.

Opravy, lepší funkčnost a podobné věci jsou jistě fajn, ale v Ubisoftu nezapomínají ani na přidávání obsahu, takže i když dříve jmenovaným bude věnováno více času, dostane se i na bezplatný obsah a plánované placené expanze.

Přečtěte si také: I Assassin's Creed Valhalla slaví Vánoce s vlastním eventem

Někteří z vás možná stále doufají v souboje odehrávající se na otevřeném moři. Mám pro vás tedy špatnou zprávu, jelikož na ně nedojde. Laferrière totiž v rozhovoru řekl, že na mořské bitvy nedojde z historických důvodů.

„Ve skutečnosti jsme zjistili, že Vikingové moc námořní boje nedělali; mysleli jsme si, že by mohli střílet plamenné šípy jako v Odyssey. Ale prostě to nedělali.“

S poslední aktualizací dorazila do Assassin's Creed: Valhalla událost spojená s Vánocemi, která nese název Yule Festival. Ta trvá až do 7. ledna/januára, takže máte ještě pár dní na projetí všeho, co nabízí.