Po řadě spekulací a proseb ze strany hráčů nadešel den, kdy se do videoherního světa vrátí Prince of Persia. Než ale začnete jásat, tak vás zadržím. Francouzská společnost Ubisoft sice oznámila novou hru spadající do této značky, ale je to něco úplně jiného, než bychom si všichni přáli.

Prince of Persia: The Dagger of Time je úniková hra určena pro virtuální realitu a prezentována jako escape room. Jinými slovy musíte utéct z místnosti. Až čtyři hráči budou spolupracovat při řešení hádanek a využívat schopnosti známého artefaktu, aby zastavili, přetočili, posunuli nebo zrychlili čas. Důležitá bude spolupráce, kdy jeden hráč je závislý na jiném hráči.

Za vývojem stojí studio Ubisoft Düsseldorf, které vytvořilo také dva escape room díly Assassin’s Creed VR, Beyond Medusa’s Gate a Escape the Lost Pyramid. Podle tiskové zprávy spadá The Dagger of Time do trilogie The Sands of Time a umožní hráčům prozkoumat (prakticky) tajemné místo a využívat magické síly k řešení hádanek ve virtuální realitě. Čeká vás šplhání i nejrůznější pasti, kterým se musíte vyhnout.

„Na příkaz Kaileen, císařovny času, budou hráči muset utéct z Fortress of Time a zabránit armádě monster, aby se dostala ven,“ dodává Ubisoft.

Prince of Persia: The Dagger of Time dorazí během jara letošního roku.

Snad je tohle jen menší jednohubka a časem se Prince of Persia skutečně vrátí.