Pohodlně se usaďte a vychutnejte si naši pravidelnou rubriku Stručně. Každý všední den vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Po The Last of Us Part II a Ghost of Tsushima má datum vydání i Marvel's Iron-Man VR. Do Iron Mana se prostřednictvím PlayStation VR budete moci vžít 3. července letošního roku. Další podrobnosti máme očekávat v blízké době.

- Hry od Quantic Dream se mohou brzy začít prodávat na Steamu. Heavy Rain, Beyond: Two Souls a Detroit Become Human jsou ve verzi pro PC exkluzivitami Epic Games Store, ovšem Beyond: Two Souls bylo objeveno v databázi Steamu.

- Dnes v pět hodin odpoledne nás čeká další prezentace v rámci Summer Game Festivalu. Geoff Keighley tvrdí, že by si přenos nikdo neměl nechat ujít. Jde prý o jeden z nejdůležitějších okamžiků tohoto léta. Stream vám nabídneme v průběhu dne.

- Capcom se pochlubil prodeji svých her. Monster Hunter: World zůstal největším hitem japonské firmy, ale Resident Evil 3 si nevede vůbec špatně. Do 31. března 2020 se prodalo 15,5 milionu kopií Monster Hunter: World a remake Resident Evil 3 se dostal na 2,5 milionu kusů. Je to horší výsledek než remake dvojky, který za stejnou dobu měl 3 miliony a nyní dosáhl na 6,5 milionu. Přesto je Capcom spokojen, a ještě připomenul rozšíření Iceborne pro Monster Hunter, které má 5 milionů hráčů.

- Předplatné EA Access (na Xboxu One a PS4) a Origin Access Basic (na PC) bylo obohaceno o plnou verzi FIFA 20.

- Brutální real-time strategie Ancestors Legacy vyjde na Nintendo Switch. Premiéra se uskuteční 11. června. Hra už dříve dorazila na PC, PS4 a Xbox One. O Switch verzi víme pouze to, že po obsahové stránce bude odpovídat původním verzím.

- Belgické studio Larian láká na několik oznámení týkajících se série Divinity. Projekty budou představeny mezi 6. a 8. červnem na konferenci Guerrilla Collective. Krom toho v Larian Studios chystají ještě Baldur's Gate 3.

- Ještě se vrátíme k Capcomu. Ten potvrdil, že do 31. března 2021 vydá několik důležitých titulů, které budou teprve oznámeny. To nahrává spekulacím o vydání Resident Evilu 8 v prvních měsících roku 2021. Co byste od Capcomu chtěli vy?

- Rebellion vydali druhou dodatečnou misi pro Zombie Army 4: Dead War. Jmenuje se Blood Count a proniknete v ní do opuštěného hradu v Transylvánii (objeví se i Drákula?) a odhalíte tajemství okultismu. Nechybí noví nepřátelé, sběratelské předměty a další maličkosti. Později dorazí ještě Hell Cult.

- Na Epic Games Store jsou uvedeny minimální a doporučené hardwarové požadavky žraločího RPG dobrodružství Maneater. V minimálních je Windows 10, procesor Intel Core i5-5300u, 8 GB RAM, 10 GB volného místa na disku, DirectX verze 11 a grafická karta Intel HD 5500.

- PS4 dosáhla na 110,4 milionu vyexpedovaných kusů po celém světě, pochlubila se Sony ve svých finančních výsledcích. V posledním čtvrtletí číslo vyskočilo o 1,5 milionu. Do 31. března 2020 eviduje Sony 41,5 milionu předplatitelů PS Plus.

- Chacko Sonny, bývalý šéf Sony Santa Monica Studio, prozradil, že God of War: Ascension prodal 3 miliony kusů a vydělal více než 100 milionů dolarů. Hra vyšla v roce 2013 na PS3.

- V Apex Legends začala pátá sezóna. Na hráče battle royale akce od Respawnu čeká nová legenda, úkoly, změny na mapě nebo další Battle Pass s více než stovkou exkluzivních položek, včetně skinů.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY: