Víc než rok po svém vydání se úspěšný Resident Evil 8 konečně dočkává příběhového rozšíření. 28. října/októbra totiž dojde k vydání Resident Evil Village: Gold Edition. Jakéhosi pomyslného definitivního balíku hry, jehož součástí bude jak původní titul, tak Winter's Expansion.

Expanze přitom bude obsahovat tři části obsahu. Tou první a zároveň nejdůležitější je příběhové rozšíření s názvem Shadows of Rose. Navazovat bude na události původní hry a konkrétně se budeme snažit v roli Rose zbavit jejích zvláštních schopností, se kterými byla narozená. Vracet se přitom budeme například do hradu Lady Dimitrescu. Konkrétně se totiž ocitneme ve vědomí Megamycetu a za doprovodu tajemného Michaela budeme doslova přežívat v říši, která je proti nám.

Shadows of Rose se přitom bude kompletně hrát z pohledu třetí osoby.

Druhá část Winter's Expansion bude zaměřená na dodatečný herní režim The Mercenaries, a to v rámci tzv. Additional Orders. Čekají nás tedy nové arény, ale zajímavostí je, že budeme moci hrát za Chrise Redfielda, Karla Heisenberga a Lady Dimitrescu. Každá z postav má být unikátní, což by snad mohlo hratelnost tohoto módu oživit.

Poslední součástí expanze bude pohled z třetí osoby. Už podle krátkého traileru (viz níže) je ale vidět, že nepůjde jenom o pouhé přepnutí kamery. Dočkat bychom se měli třeba i nových animací a dalších aspektů, aby byl pohled z třetí osoby kompletní.

Jak už bylo zmíněno, Winter's Expansion vyjde 28. 10. Prozatím ale nevíme, kolik bude stát samostatně, ani kolik bude stát avizovaná Gold Edition. Ale to se snad dozvíme brzy. Ve stejný den také konečně po spoustě odkladů vyjde multiplayerový Re:Verse, který má každý vlastník hry zdarma.

Capcom dnes vydává také bezplatné next-gen vylepšení pro Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake a Resident Evil 7. Více zde.