Vývojáři ze studia Respawn Entertainment nikdy netajili, že se úspěšný battle royale počin Apex Legends odehrává ve stejném světě jako série Titanfall. Stačí si vzpomenout na jeden z prvních trailerů, v němž figuroval Kuben Blisk z Titanfallu 2, nebo na hrdinu Pathfinder, chodící odkaz na roboty MRVN. Během dosavadního provozu Apex Legends spojitostí s Titanfallem tu a tam přibývalo a v poslední době tvůrci v rozhovorech začali tvrdit, že nadcházející sezóny budou pro fanoušky Pilotů a Titánů ještě příznivější. A jak se zdá, nekecali.

Prostřednictvím traileru nazvaného Northstar, který je nejnovějším přírůstkem do série videí s názvem Stories from the Outlands, jsme se dočkali představení příběhu nové hrdinky Apex Legends. Valkyrie, vlastním jménem Kairi Imahara, celé roky přijímala pašeráckou práci, v novém videu ji však čeká prácička, kterou nevzala pro peníze. Přesto musí někdo zaplatit. Tak to alespoň stojí v oficiálním popisku traileru, který dále odhaluje, že Valkyrie je dcerou Vipera, jednoho z bossů z nezapomenutelné kampaně Titanfallu 2.

Animovaný trailer tak vypadá spíše jako něco, co bylo vytvořeno před lety, kdy ještě série Titanfall nemusela na dobu neurčitou vyklidit pole, zahnat myšlenky na třetí díl a udělat místo pro Apex Legends. Zazní slovo Pilot, opět tu hraje roli Blisk z frakce IMC a samozřejmě nechybí ani Titán, který patřil otci Valkyrie.

Přesto se raději netěšte, že v Apex Legends najednou začnou z nebe padat obří ovladatelní roboti. Informace o schopnostech nové hrdinky sice ještě nejsou k dispozici, konec videa a propagační obrázky však nasvědčují tomu, že si Valkyrie upravila části otcova Titána a vytvořila tak pro sebe jakýsi jetpack schopný vystřelovat rakety.

Přečtěte si také: Electronic Arts propouští, ruší Star Wars střílečku a uzavřelo studio Battlefieldu

Valkyrie se objeví v Apex Legends 4. května/mája jako součást deváté sezóny nazvané Legacy. Ta kromě zajímavé hrdinky nabídne také nový luk, Bocek Bow. Luk je popisován jako silná a smrtící zbraň určená pro ty, kteří s ní umí zacházet, a vhodná pro způsobení velkého poškození na střední vzdálenost.

V rámci sezóny Legacy pak můžeme počítat i s úpravami mapy Olympus, jejíž vzhled byl shodou okolností inspirován materiály, které měly původně posloužit vývoji třetího Titanfallu (ten se nakonec neuskutečnil). Na městské mapě se v rámci variace nazvané Infested Olympus setkáme se všelijakým porostem a kořeny. A my se závěrem ptáme: Pánové a dámy z Respawnu, když už chcete jít takhle daleko, nenašel by se u vás ve studiu náhodou i nějaký ten Titanfall 3?