Při sledování ukázek z Hardspace: Shipbreaker jste mohli nabýt dojmu, že rozebírání obrovských vesmírných lodí v nulové gravitaci je jednoduché. Dnešní trailer se vás bude snažit přesvědčit o opaku a ukáže vám, co vše se může pokazit. Při práci v takto nebezpečném prostředí je nutné být obezřetný, rozmyslet si jednotlivé kroky a neustále dávat pozor, aby obrovská kosmická loď nevybouchla a tlak vás nevystřelit do prázdného vesmíru.

Při hledání cenného materiálu a rozřezávání lodí laserem je nutné dávat pozor na palivové potrubí nebo napájecí kabely. Když to zvládnete, získáte drahocennou kořist. Když ne, zemřete a váš dluh se prohloubí. Už na začátku hry jde o 999 999 999 kreditů, tak na to při hraní pamatujte.

Hardspace: Shipbreaker je ve vývoji několik let u autorů Homeworldu. Titul nabídne příběhovou kampaň o délce více než 40 hodin a neomezenou zábavu s procedurálně generovanými loděmi různých typů. Součástí mají být i všelijaké mise a úkoly, každodenní výzvy a podpora modifikací pro návrh vlastních lodí a výzev. Nejprve ale Hardspace: Shipbreaker dorazí do předběžného přístupu na Steamu - dostupný bude od 16. 6. - a až později na konzole PlayStation 4 a Xbox One. K vydání plné verze má dojít až v roce 2021.