Dobré ráno. Prezident Sony očekává velký zájem o PlayStation 5, zatímco šéf Xboxu nevěří rozlišení 8K. To Activision zavírá francouzskou kancelář a tvůrce God of War popírá vývoj nové značky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Jim Ryan, prezident a generální ředitel Sony, očekává, že si PlayStation 5 v úvodním fiskálním roce (do 31. 3. 2021) povede lépe než PS4 ve stejném období. PS4 se prodalo více než 7 milionů kusů. Ryan je přesvědčen, že PS5 na tom bude ještě lépe. Prezident Sony pravděpodobně vychází z čísel, které má k dispozici po spuštění předobjednávek – po celém světě je nedostatek kusů a další se očekávají až začátkem roku 2021. Navíc se opírá o silné startovní tituly a hry, které vyjdou v dalších měsících. Jak věříte PlayStationu 5 vy?

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077 je hotov, první obrázek z PayDay 3, oslavy Microsoftu

- Společnost Activision Blizzard, vydavatel her Call of Duty a World of Warcraft, podle agentury Bloomberg zavírá svou kancelář ve francouzském městě Versailles. Zaměstnanci měli na starost marketing, zákaznickou podporu a lokalizace her. Podle informací původně bylo v plánu přesunout polovinu kanceláře do Londýna, ale situace kolem brexitu a covidu-19 plány změnila. Mluvčí firmy zatím potvrdil pouze reorganizaci francouzské pobočky.

- Katalog PlayStation Now (služba není u nás oficiálně podporována) rozšiřuje Days Gone (do 4. 1. 2021), MediEvil, Friday the 13th, Trine 4, Battle Princess Madeline a Steel Rats. Tyto hry mohou hrát předplatitelé na PS4 a počítačích díky cloudu.

- Podíval se můžete na nové gameplay záběry z Godfallu. Konkrétně se nám ukazuje souboj s bossem z PlayStation 5 verze. Hra vyjde 12. 11. i na PC.

- Cory Barlog, šéf vývoje posledního God of War a připravovaného pokračování, popírá, že by ve studiu Santa Monica pracovali na nové exkluzivitě pro PS5. Dle informací mělo jít o novou značku. Podle Barloga došlo ale k nedorozumění. To přímo nevylučuje v budoucnu vývoj nějaké novinky, která nebude spojena s Kratem, ale v současné době se tým soustředí na nové God of War. To vyjde v roce 2021 na PS5.

- Šéf Xboxu si není jist, zda se rozlišení 8K stane standardem pro hry. Rozlišení nazval aspirační technologií a podle jeho názoru jsme roky daleko od toho, aby se 8K stalo standardem ve videohrách - pokud se tak vůbec někdy stane. Komentář Phila Spencera je zvláštní, když si vezmeme, že Xbox Series X podporuje výstup v rozlišení 8K. Podle jiných lidí nestoupá obliba 4K tolik, jak výrobci her doufali, tudíž u 8K očekávají ještě menší zájem.

- Mortal Kombat 11 má na kontě 8 milionů prodaných kusů, pochlubil se kreativní šéf Ed Boon na Twitteru a nalákal fanoušky krvavé bojovky na velké oznámení, které bude následovat příští týden. Zatím se objevil menší teaser. Vypadá to na další Kombat Pass s novými postavami. Na spadnutí také může být oznámení týkající se vylepšení pro novou generaci konzolí.

- Nezávislé studio Ember Lab má problém. Brandon Popovich naprogramoval 95 procent hry Kena: Bridge of Spirits, ovšem firma mu nezaplatila požadovanou částku (přijít měl až o 50 tisíc dolarů) a místo toho ho vyhodila. Vedení Ember Lab se brání s tím, že prohlášení Popoviche jsou nepravdivá a studio mu zaplatilo za přesčasy. K tomu dodalo, že Popovich chtěl honorář nad tržní hodnotu. To napovídá, že obě strany se nedomluvily na přesné odměně za projekt před zahájením prací. Kena: Bridge of Spirits byla nedávno odložena z konce letošního roku na první čtvrtletí roku 2021 pro PC, PS5 a PS4.

- Humble Let's Fight Bundle přináší za zvýhodněnou cenu PC hry jako Absolver a Injustice 2 v jednom velkém balíčku.

Přečtěte si také: Watch Dogs: Legion – příběh, multiplayer, crossover s Assassin’s Creed a další nové informace

- Watch Dogs: Legion budou podporovat GeForce Now od 29. 10., tedy v den, kdy hra vychází. Nově je Game Ready na GeForce Now hra Rocket League z Epic Games Store a vrátilo se demo Ghostrunner přes Steam. V GeForce Now dále najdete nově bezplatný battle royale titul Spellbreak od studia Proletariat nebo Hunt: Showdown od Cryteku.

- Horor Blair Witch míří do virtuální reality. Hra od polského Bloober Team vyjde 29. 10. 2020 na Oculus Quest, prodávat se bude za 30 dolarů/eur pod názvem Blair Witch: Oculus Quest Edition. Má jít o plnohodnotný zážitek jako na PC, PS4 a Xboxu One. Vývojáři tvrdí, že si hráči více užijí tísnivou atmosféru a pocítí strach na vlastní kůži.