Čtvrtek bude zajímavý! Společnost Sony 27. 5. ve 23:00 uspořádá další State of Play. To bude tentokrát věnováno nadcházející PlayStation exkluzivitě Horizon Forbidden West. Těšit se můžeme na 14 minut zcela nových gameplay záběrů s hlavní hrdinkou Aloy a dalších zhruba šest minut povídání. Vše bude zachyceno na PlayStationu 5, ale hra samotná dorazí také na PS4 během letošního roku (pravděpodobně na podzim).

„Tohle odhalení je výsledkem tvrdé týmové práce. Těšíme se, až vám ukážeme, co pro vás máme připraveno. Ať už jste s námi a s Aloy od Horizon Zero Dawn, nebo se s tímto neuvěřitelným světem teprve seznamujete, chceme se s vámi o tento obrovský milník podělit. Nemůžeme se dočkat, až uslyšíme vaše reakce a uvidíme vaše oblíbené momenty,“ píše na blogu PlayStationu šéf vývoje Mathijs de Jonge.

Přečtěte si také: Horizon Forbidden West vyjde letos a hmatová odezva nám umožní cítit trávu

O dvě hodiny dříve (od 21:00) bude uspořádán živý stream věnovaný hře Dying Light 2. Po měsících čekání si Techland připravil prezentaci. Snad uvidíme pokračování survival zombie akce v běhu a dozvíme se datum vydání. To by mělo dle všeho připadnout na letošní rok pro PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4 a Xbox One.

Přečtěte si také: Nové podrobnosti o příběhu Dying Light 2

Dying Light 2 bylo oznámeno na veletrhu E3 v roce 2018. O rok později došlo na třicetiminutové gameplay záběry z novinářského dema. Od té doby jsme titul ale neviděli a slyšeli jsme pouze o odkladech a plánech vývojářů vytvořit větší a detailnější svět. Tak snad se jim to povedlo.

„Vzpomínáte na Harran? Kdo by mohl zapomenout... Nyní je tohle město naším útočištěm a potřebuje vaši pomoc. Musíte se toho tolik naučit a času je málo, ale tyhle rady se nesmí dostat do nesprávných rukou. Najděte bezpečné místo a znovu si přečtěte zprávu. Jste naše poslední šance na přežití. Víc než cokoli jiného...“ píše se ve zprávě o prezentaci Dying Light 2.