Očekávejte bitvy probíhající jak na zemi, tak i ve vzduchu. Ujměte se role pěšáka pěchoty, kapitána tankového praporu či pilota bojového letounu. Každá skupina vojáků může podstoupit tvrdý trénink, získat nové vybavení, zbraně a následně být vyslána do víru bitvy. K tomu všemu můžete mezi jednotkami volně přepínat, a tak být vždy na těch nejdůležitějších místech bitvy.

Díky Enlisted se budete moci ponořit do těch nejslavnějších bitev druhé světové války. A nebudete na ně muset čekat nijak dlouho. Tedy pouze v případě, že budete majiteli Xbox Series X nebo S. Protože na novou konzoli od Microsoftu zamíří preview verze Enlisted. Při samotném vydání by měla hra být free-to-play, avšak pokud máte zájem o vstup do preview verze, budete si muset pořídit „Founder's pack“.

Enlisted by podle všeho mělo vyjít do konce letošního roku v předběžném přístupu na Steamu. Jestli ale vyjde ve stejnou dobu jako ukázková verze pro Xbox Series X/S, nebo někdy jindy, je zatím zahaleno rouškou tajemství.

Pokud vás zajímá na čem Enlisted běží, tak se jedná Dagor Engine. Ten vám možná přijde povědomý, jelikož stejný engine využívá další hra z válečného prostředí - War Thunder. Enlisted také využívá vlastní řešení pro ray-tracovanou globální iluminaci, která vám zaručí co nejpřirozenější chování světla. To bude reagovat na herní události, jako jsou například výbuchy a oheň.

Tohle by mělo na Xbox Series X/S fungovat skvěle díky hardwaru, kterým tato konzole disponuje. Na obou typech zařízení se můžete těšit na stabilních 60 snímků za sekundu. S tím, že na silnějším modelu X se dostanete až na rozlišení 4K. Zatímco na slabším S si budete muset vystačit se 1440p.