Po konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S se překupníci zaměřili na limitované edice očekávané hry God of War Ragnarök, které se jim minulý týden podařilo předobjednat. Teď je nabízejí na internetu za výrazně vyšší cenu.

Například za Jötnar Edition, která se oficiálně prodávala za 230 liber, chtějí skalpeři 300, 350, 530, 550 a ještě více liber. Není to ale případ pouze Velké Británii, i ve Spojených státech amerických lze najít tuhle edici za 375 dolarů, stejně tak za 500 dolarů a více.

Překupníci dělají problémy po celém světě, k nákupu limitovaných věcí jim stačí naprogramovaný bot, který celou objednávku zvládne mnohem rychleji než člověk. Některé obchody se snaží botům bránit, ale jak vidno, moc úspěšné nejsou.

Po limitovaných edicích se minulý týden zaprášilo i v českých a slovenských obchodech. Některé specializované e-shopy nápor nevydržely a byly kvůli tomu nedostupné. Jedním z nich bylo Xzone, spolumajitel Martin Schovanec na Twitteru prozradil, že zahájení předprodeje God of War Ragnarök byl největší start v historii firmy. Přitom jde o PlayStation exkluzivitu. Zato v CZC se Jötnar Edition společně se sběratelskou edicí vyprodaly za pouhých 10 minut.

Jötnar Edition obsahuje digitální verzi hry pro PS4 a PS5, 40 cm repliku kladiva Mjölnir, Brokovu sadu kostek, 18 cm vinylovou desku s hudbou od Beara McCrearyho, 5 cm sošku vanských dvojčat, sadu odznáčků se sokolem, medvědem a vlkem, látkovou mapu Yggdrasilu, legendární prsten Draupni, steelbook bez herního disku, oltář strážkyně vědomostí a spoustu digitálního obsahu.

God of War: Ragnarök vyjde 9. 11. tohoto roku s českými titulky na PlayStation 5 a PlayStation 4.