Sportovní divize společnosti Electronic Arts představila nový ročník hokejové simulace. NHL 22 konečně přechází na Frostbite engine, který pohání také fotbalovou sérii FIFA a Madden NFL. Vypadá to, že na nové technologii poběží nejen verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, ale také pro PS4 a Xbox One.

Díky enginu Frostbite bude mít každý hráč a každý reálný stadion bezkonkurenční grafické detaily, zatímco přidání funkce Superstar X-Factors pozvedne největší hvězdy ligy na zcela novou úroveň hraní založenou na jejich schopnostech. Superhvězdný centr Toronta Maple Leafs Auston Matthews, jehož prvotřídní schopnosti na ledě zosobňují podstatu X-Factoru, se vrací na obálku v NHL 22 po neuvěřitelné sezóně 2020-21, v níž také získal Trofej Maurice Richarda za nejvíce vstřelených branek v základní části.

„Vůbec poprvé si můžete vyzkoušet NHL na jednom z nejvýkonnějších herních enginů, který přináší bezkonkurenční vizuální detaily každého úderu, kličky a střely,“ píše se na webu NHL 22.

„Díky zcela novému systému Superstar X-Factors, který odemyká jedinečné dovednosti nejelitnějších hráčů ligy, pocítíte osobnost a sílu superhvězd NHL.“ Mají více promlouvat do zápasu a prezentovat se svými osobními styly.

Frostbite engine se v NHL 22 postará o největší grafický a herní skok v historii série. Hráči ožijí díky vylepšeným podobiznám, animacím látek a jednotným mikrodetailům, které jsou provedeny ve vyšším rozlišení, aby byl vidět každý detail. Vedle těchto pokroků bude vylepšeno prostorové vnímání, aby si hráči mohli lépe všímat a reagovat na dění kolem sebe. Kromě vylepšených detailů hráčů a vizuální věrnosti dojde k dalšímu zdokonalení hratelnosti na ledě, například k fyzikálně přesnější interakci s hokejkou, což je jen jedno z mnoha vylepšení hratelnosti, která se v NHL 22 objeví.

NHL 22 vyjde 15. 10. 2021 na Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4.

V rámci předplatného EA Play (součástí Xbox Game Pass Ultimate) si můžete na konzolích PlayStation a Xbox zahrát loňské NHL 21.