Zahajovací ceremoniál BlizzConline 2021 (náhrada za loni zrušený BlizzCon) se vyplatilo sledovat. Americká firma Blizzard představila dlouho spekulovaný remaster klasického druhého Diabla, pochlubila se novou hratelnou třídou pro Diablo 4 a nezapomněla na fanoušky World of Warcraftu. Těm naservíruje první velkou aktualizaci pro World of Warcraft Shadowlands a World of Warcraft: The Burning Crusade Classic.

DIABLO 2 PO DVACETI LETECH VZKŘÍŠENO

Diablo 2 bude skutečně vzkříšeno. Zvěsti, úniky a spekulace byly pravdivé. Diablo II: Resurrected je remasterovaná verze slavného akčního RPG, které spatřilo světlo světa před dvaceti lety. Vylepšená verze i s rozšířením Lord of Destruction vyjde v letošním roce na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch a PC. Cena byla stanovena na 40 eur.

Krátký trailer potvrdil vylepšený grafický kabátek i možnost libovolně přepínat mezi novou a starou verzí hry. Blizzard při představení zdůraznil, že hratelnost se nezmění. Místo toho dochází k jiným vylepšením, včetně sdíleného postupu (uložených pozic) napříč platformami.

V doprovodné tiskové zprávě byl Blizzard sdílnější. Diablo 2: Resurrected je vytvořeno pro moderní zařízení díky plnému 3D vykreslování, dynamickému nasvícení a vylepšeným animacím a kouzelnickým efektům. Vše bude v rozlišení 4K a došlo i na vylepšení filmečků.

Zájemci se mohou zaregistrovat do chystaného technického testu alfa verze na PC. Za vývojem remasteru stojí studio Vicarious Visions, autoři povedených remasterů Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Hlavní designér Rob Gallerani z Vicarious Visions potvrdil, že automatické sebrání zlata bude volitelné a v nabídce budou i nové klávesové zkratky.

Vývojáři dokonce v remasteru nechali některé chyby, které neničí zážitek z hraní. Místo toho je hojně využívají fanoušci. Například místa na mapě, kde na vás neútočí bossové. Chybět nebude ani klasické chatovací lobby.

„Diablo 2 bylo pro Blizzard a miliony hráčů po celém světě průlomovou hrou. Jsme nadšeni, že můžeme tuto klasiku vrátit zpět na počítače a multiplatformní konzole skrz Diablo II: Resurrected. Fanoušci mohou znovu prožít své vzpomínky nebo poprvé zažít nadčasový zážitek Diabla 2 na platformě podle svého výběru. Díky novému soundtracku a grafice ve vysokém rozlišení je Diablo II: Resurrected stejně návykové jako originál před dvaceti lety,“ řekl J. Allen Brack, prezident Blizzard Entertainment.

Diablo II: Resurrected nabídne sedm tříd postav s bohatými možnostmi modifikace.

Hráči, kteří dávají přednost nostalgičtějšímu zážitku budou moci kdykoli přepínat mezi klasickou a moderní grafikou pomocí jediného tlačítka. Diablo II: Resurrected vypadá jako zbrusu nová hra, ale jedinečné herní a systémové prvky Diabla 2 zůstávají nedotčené. Kromě toho jsme připravili některá velmi vítaná vylepšení, například sdílenou skrýš.“

DIABLO 4 VYPADÁ SKVĚLE A PŘEDSTAVUJE TŘÍDU ROGUE

Po dlouhé době jsme se dočkali nové ukázky z očekávaného Diabla IV. Pokračování ikonické hack and slash akce od Blizzardu v letošním roce nevyjde. To nám ale nebrání se podívat na nový trailer. Ten představuje úplnou novou třídu Rogue. Pokud si tuhle třídu vyberete, čeká vás lotr, jenž ovládá nejen luky a kuše, ale také meče a dýky. Souboje s ním mají být dynamické a vyznačuje se značnou pohyblivostí v boji.

Diablo 4 jinak vypadá skvěle. Už jen chybí datum vydání.

ŘÍM A NEW YORK V OVERWATCH 2

Po zahajovacím ceremoniálu došlo na panel ohledně Overwatch. Jeff Kaplan prozradil, že v Overwatch 2 se můžeme těšit na mapy zasazené do Říma a New Yorku. Oblasti mají být vytvořeny podle skutečných míst, ale současně navrženy, aby plně vyhovovaly stylu Overwatch.

Víc toho Kaplan s týmem prozradit nechtěl. Jen se zmínil o testu některých zásadních změn hrdinů.

Nadále platí, že střílečka Overwatch 2 v letošním roce nevyjde.

VYDÁNÍ BLIZZARD ARCADE COLLECTION PRO PC A KONZOLE

Na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch vychází Blizzard Arcade Collection. Jde o kolekci tří klasických her v jejich definitivním vydání. Tituly Blackthorne, The Lost Vikings a Rock N Roll Racing se objevily v 90. letech a jsou historií americké firmy Blizzard. Vývojáři hráčům nabízejí možnost zahrát si všechny tři kousky v původní verzi, stejně tak v definitivní verzi s řadou vylepšení, speciálním obsahem, grafickými filtry a možností kdykoliv uložit postup.

Cena balíčku je 20 dolarů/eur.

WORLD OF WARCRAFT SHADOWLANDS

Blizzard nezapomněl na fanoušky World of Warcraft, kteří prahnou po novém dobrodružství. Chains of Domination je první velká aktualizace pro World of Warcraft Shadowlands. Jedná se o patch 9.1 a do datadisku stále populárního masivně multiplayerového RPG přinese novou zónu v end-game, další raid s deseti bossy nebo obrovský dungeon s osmi bossy. Hráči se mají připravit na napadení oblasti Chains of Domination a nutnost sjednotit Covenanty. To by znamenalo, že musí být dokončeny všechny příběhové mise Covenantů.

Datum vydání aktualizace oznámeno nebylo.

WORLD OF WARCRAFT: THE BURNING CRUSADE CLASSIC

Náznaky nelhaly. Společnost Blizzard oznámila příchod prvního datadisku do World of Warcraft Classic. Staromilci se mohou těšit na The Burning Crusade v jeho klasické, nestárnoucí verzi. Tvůrci mají v plánu rozvíjet WoWko ve dvou časových liniích. Nadále bude možné hrát původní World of Warcraft Classic (na speciálním serveru), stejně tak The Burning Crusade Classic. Pro přístup k expanzi bude stačit předplatné, není nutné rozšíření zvlášť kupovat.

Vydání World of Warcraft: The Burning Crusade Classic je naplánováno na letošní rok. Přesnější termín neznáme.

NOVÁ EXPANZE PRO Hearthstone

Nová expanze pro karetní Hearthstone se jmenuje Forged in the Barrens, odkazuje na World of Warcraft a přinese 135 nových karet. Jak fanoušci WoWka tuší, odehrávat se bude v zóně Hordy Barrens, jen kousek od orského města Orgrimmar. Navíc do hry přináší jednorázový efekt na karty zvaný Frenzy.