Konzole Xbox budou zase o něco lákavější. Předplatné Ubisoft+ bude totiž spuštěno na konzolích Microsoftu. Nebude ale součástí stávajícího Xbox Game Passu, bude fungovat samostatně. Místo toho se v Xbox Game Passu a PC Game Passu v den vydání objeví kooperativní akce Rainbow Six Extraction. 20. 1. dojde také k přidání Rainbow Six Siege do PC Game Passu.

Ubisoft+ je dosud dostupné pouze na PC a za 14,99 eur (cca 340 Kč) nabízí přístup ke všem hrám francouzské společnosti v nejvyšší edici, tedy včetně dodatečných balíčků. Podle dostupných informací by měla být stejná nabídka dostupná také na konzolích Xbox One a Xbox Series X/S. Samozřejmě s ohledem na to, zda hry vyšly pro konzole Xbox.

„Zpřístupněním hry Rainbow Six Extraction členům Xbox Game Pass a PC Game Pass v den uvedení na trh prostřednictvím Xbox Game Pass dokazujeme, že věříme v hodnotu a možnost volby, kterou hráčům nabízí předplatné her. Rainbow Six Extraction pro členy Xbox Game Pass a PC Game Pass je teprve začátek. Nakonec nabídneme předplatné služby Ubisoft+ i majitelům konzolí Xbox, aby si mohli na svých konzolích užívat kompletní nabídku naší knihovny her Ubisoft+, včetně novinek,“ řekl Chris Early, senior viceprezident společnosti Ubisoft pro strategická partnerství a rozvoj obchodu.

Na další podrobnosti, včetně data spuštění, si musíme počkat. Tisková zpráva zmiňuje plnohodnotnou knihovnu, což by mělo znamenat nejen nové tituly, ale i starší hry.

Ubisoft má ve svém katalogu značky jako Assassin's Creed, Splinter Cell, The Division, Rainbow Six, Prince of Persia, Rayman, Far Cry, Trials, Rocksmith, Might & Magic, Watch Dogs nebo The Crew.