Před časem vysocí zástupci Sony řekli, že některé PlayStation exkluzivity mohou vyjít na PC, přičemž tato strategie má být aplikována především u multiplayerových her, aby nedošlo k nepříjemné situaci s nedostatkem hráčů. Jak se zdá, Sony se tohoto plánu drží a první takovou větší hrou je Predator: Hunting Grounds, který vyjde 24. dubna/apríla 2020 nejen na PlayStation 4, ale rovněž na počítače. S Xbox verzí bych nepočítal.

V současné době nevíme, kde PC verze bude v prodeji. Na Steamu hru nenajdete, ale na Epic Games Store ano, což vyvolalo spekulace o možné exkluzivitě. Vydavatelem Predator: Hunting Grounds na Epic Games Store je přímo Sony. Každopádně bych u PC verze počítal s cross-play podporou, tedy, že PS4 hráči budou moci hrát proti PC hráčům, případně společně.

Predator: Hunting Grounds je kompetitivní asymetrická multiplayerová akce po vzoru neslavného Evolve. Čtyři hráči se postaví na stranu po zuby ozbrojených vojáků, zatímco pátý hráč se vžije do obávaného Predátora. Stejný koncept je použit u Friday the 13th: The Game. Není se čemu divit, když za oběma hrami stojí studio IllFonic.

„Staň se členem elitní jednotky složené ze tvých přátel a společně se vydejte splnit paramilitantní mise, jako je například likvidace cílů pomocí špičkových zbraní, mezi nimiž nechybí brokovnice, samopaly, odstřelovačské pušky atd. Musíš však být neustále ve střehu, protože jeden hráč ovládá Predátora, akrobatický vražedný stroj, který stopuje tvůj tým s pomocí exotických mimozemských technologií, včetně plazmového děla, láká Sony na Predator: Hunting Grounds.“

Ve videu ze včerejšího State of Play vidíme, že Predátor má možnost vybrat si třídu a brnění, přičemž nechybí všechny ikonické zbraně z filmů, tedy exotické mimozemské technologie, včetně plazmového děla. Používat ale může i výbušné šípy.

Co se jednotlivých tříd týče, tak Hunter je vyváženou třídou s všestrannou výbavou. Berserker se zaměřuje na sílu a zdraví, zatímco Scout je rychlý a vytrvalý. Ve hře nebudou chybět brutální záběry, kdy Predátor sbírá trofeje - své nebohé oběti utrhne lebku a páteř.

Ve videu si můžete všimnout i ženské verze Predátora. Podle vedoucího projektu Jareda Gerritzena jde o překvapení, s nímž počítali od samotného začátku.