Nekonečný vývoj obřího projektu z dílen studia Cloud Imperium Games provází nejeden problém. Nespokojení hráči, nedodržování nastavených termínů, přehnané cíle... Především pak ale zdánlivě nekonečný boj se společností Crytek, která jej zažalovala za neoprávněné použití jejich CryEngine v singleplayerové odnoži hry Star Citizen, kterou dnes známe jako Squadron 42 a kterou dle nich studio porušilo smlouvu, na jejímž základě mohlo CIG vytvořit pouze jednu hru využívající engine poskytnutý Crytekem.

Po mnoha peripetiích se však zdá, že se nakonec obě strany dohodly a celý případ dojde zdárného konce. Detaily samotné dohody sice zatím neznáme, ale můžeme předpokládat, že část z nich bude s jistotou tvořit tučné finanční vyrovnání.

Díky tomu, že se snad studio konečně zbavilo tíhy nekončících právních bitev, by se vývoj Star Citizen mohl znatelně posunout, aby se hráči titulu dočkali co nejdříve. A to i proto, že pohár jejich trpělivosti není bezedný. Na hře se totiž pracuje už více jak osm let a crowdfundingová kampaň vybrala neuvěřitelnou čtvrt miliardu dolarů.

Je tedy nasnadě ptát se, jaká nakonec bude návratnost titulu. Tato palčivá otázka tak už nyní hráče dělí do několika táborů věrných fanoušků a rozzlobených rýpalů, kterým začíná přístup tvůrců vadit

Kam se řadíte vy? Dejte nám vědět v komentářích.