Máme tu další spekulace o budoucnosti značky Silent Hill. Předešlé neoficiální informace uváděly, že Sony hodlá získat práva na významné značky Konami a ve spolupráci s japonskou společností připravuje nové díly hororové série Silent Hill, které financuje přímo Sony. Jedním z projektů měl být soft reboot Silent Hill u SIE Japan Studios, na něž dohlíží Masahiro Ito, zatímco druhá, menší hra má být spojena s Kojima Productions a údajně má jít o znovuzrození Silent Hills (P.T.), jenž plně využije PlayStation VR u PS5.

Tyhle spekulace už před časem hodil do koše mluvčí Konami, který je popřel. Dnes se ale objevují další. Podle nich se Konami nedohodlo se Sony, ale konkurenčním Microsoftem. Microsoft měl koupit práva na všechny videoherní značky Konami, včetně oblíbených sérií Silent Hill, Metal Gear a Castlevania. Údajně měla být Sony hodně blízko dohody, ale vše ztroskotalo na tom, že PlayStation měl zájem o tři značky, zatímco Microsoft o všechny.

Podle zdroje z Pastebinu má Microsoft platit Konami licenční poplatky za jakékoliv remastery/remaky a Konami si ponechala práva na využívání značek u herních automatů. Na druhou stranu se Microsoft nemusí dělit o zisky z nových a originálních her postavených na těchto známých a oblíbených značkách.

Tohle vše mělo Microsoft přijít na velký balík, kterým Konami bude financovat novou továrnu na výzkum, vývoj a výrobu nových hazardních automatů. To znamená, že se Konami stáhne z videoherního byznysu a propustit větší část svým zaměstnanců. Těm může Microsoft nabídnout práci a v prvních 12 až 18 měsících může Xbox Game Studio využívat kanceláře v Tokiu, které mají fungovat jako satelitní kancelář. Do té doby by měl Microsoft najít vlastní prostor a zařídit kanceláře pro vývojáře, kteří budou mít vývoj her Silent Hill, Metal Gear a Castlevania na starost. Tím pádem by vývoj her začal okamžitě a nemuselo by se čekat na nové kanceláře.

Na Pastebinu byly tyto informace označeny jako „Spoiler Xbox E3“. Má se za to, že Microsoft měl vše oznámit v červnu na E3 v Los Angeles. Videoherní akce ale byla zrušena, místo ní budou digitální konference. Tak uvidíme, zda se spekulace zakládají na pravdě. Pokud ano, bude to zvláštní, protože hry Konami jsou obvykle spojovány s konzolemi od Sony, například několik her ze série Metal Gear Solid bylo exkluzivně pro PlayStation.

Studio Kojima Productions se po vydání Metal Gear Solid V: The Phantom Pain od Konami odpoutalo a začalo spolupracovat se Sony - vzniklo Death Stranding. Tým kolem Hidea Kojimy je ale nezávislý a klidně by mohl začít spolupráci s Microsoftem.